Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Elverktyg för hemmafixare och hantverkare

Köpguide elverktyg – så köper du rätt eldrivet verktyg

Elverktyg använder sig av elektricitet för att hjälpa dig att arbeta mer effektivt. De kan även utföra vissa uppgifter som är svårare att utföra med hjälp av manuella verktyg. Tack vare att de är användarvänliga och effektiva används de ofta av både hemmafixare och proffs.Här berättar vi vad du bör tänka på när du köper eldrivna verktyg.

Elverktyg med eller utan sladd

Det finns många olika elverktyg att välja mellan. Hos oss på Biltema hittar du till exempel följande eldrivna verktyg: skruvdragare, borrhammare, vinkelslipar och multiverktyg.

I många fall kan du välja mellan ett elverktyg med sladd eller utan. Fördelen med verktyg som är försedda med en sladd är att du inte behöver bekymra dig om någon begränsad batteritid. Å andra sidan ger den sladdfria varianten dig lite mer rörelsefrihet då du slipper trassla in dig i sladden.

Du bör dock inte vara alltför snabb med att avfärda de verktyg som är försedda med sladd. Till exempel kan verktyg med sladd ofta vara lite mer kraftfulla än sina sladdfria motsvarigheter. Och om du är på jakt efter billiga elverktyg bör du sannolikt börja med att titta på de som har en sladd.

Tillbehör till elverktyg som gör dem mer användbara

För att få ut så mycket som möjligt av dina elverktyg kan det vara en god idé att välja verktyg med medföljande tillbehör. Ett justerbart sidohandtag kan till exempel hjälpa dig att borra på ett stabilt och kontrollerat sätt. Några exempel på tillbehör som kan medfölja eldrivna verktyg är: laddare, borr och sågklingor. Men du kan ofta välja att köpa till dessa tillbehör separat.

Vanliga frågor om elverktyg

Vad är elverktyg?

Ett elverktyg är ett verktyg som drivs av el snarare än av rent och skärt fysiskt arbete. Två vanliga exempel på sådana är en borrmaskin eller en skruvdragare.

Varför ska man använda elverktyg?

Med hjälp av elverktyg kan du utföra flera komplexa uppgifter som inte kan utföras med handverktyg. De hjälper dig även att arbeta snabbare och med mindre ansträngning.

Vilka elverktyg behöver man?

Till de mest grundläggande elverktygen hör bland annat borrmaskinen, skruvdragaren, slipmaskinen och mutterdragaren. Behovet beror dock på vad du har tänkt använda dem till.

När ska man använda elverktyg?

Elverktyg underlättar mycket för dig som hemmafixare och kan användas i de allra flesta situationer. Du bör dock inte använda dem utomhus när det regnar eller är blött.