Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Bandslipmaskiner

Köpguide bandslipmaskin – slipa snabbt och smidigt med en bandslip

Behöver du slipa ditt trädäck eller kanske dina köksluckor? Slipning är en uppgift som många hemmafixare älskar att hata. Om du ska slipa för hand krävs mycket tid och energi. Men med hjälp av en bandslip går jobbet både fort och smidigt. Här berättar vi vad du bör ha i åtanke när du väljer din nya bandslipmaskin.

Så väljer du rätt bandslip för ditt behov

Idag finns det olika sorters bandslipmaskiner att välja mellan. Det gör att du enkelt kan hitta en bandslip som passar ditt specifika behov.

När du väljer mellan olika modeller kan du ställa dig själv följande frågor:

  • Behöver du en handhållen bandslip eller en kombinerad bänk- och bandslipmaskin? En bänkslipmaskin är en stationär bandslip. Den är fast monterad på en bänk. Det innebär att du för materialet till slipmaskinen snarare än tvärtom. Maskinen är därmed mindre portabel men är samtidigt ofta lite mer kraftfull. En handhållen bandslip håller du som namnet antyder i handen. Det gör denna typ av bandslipmaskin mer portabel. Den lämpar sig särskilt väl för finare slipningar som sker på frihand.
  • Kraftfullhet. Som vi redan har varit inne på är olika bandslipmaskiner olika kraftfulla. När det kommer till verktyg som dessa tror de flesta att mer kraft alltid är bättre. Så är dock inte fallet utan ibland kan en mindre kraftfull bandslip vara precis vad du behöver. Detta gäller till exempel om du jobbar med mindre detaljer eller mjukare material. Men om du ska slipa hårdare material bör du förstås välja en lite mer kraftfull modell.
  • Hastighetsinställningar. En mer kraftfull bandslip kan förvisso ha mer kraft för att få jobbet gjort. Men du kan ofta justera hastigheten på din bandslipmaskin. Du kan till exempel hitta en handhållen bandslip med en justerbar hastighet på slipbandet hos Biltema.

Vanliga frågor om bandslipmaskiner

Hur använder man en bandslip?

Sätt på din bandslipmaskin och låt den köra några sekunder för att värmas upp. Börja sedan försiktigt att slipa med baksidan av maskinen och med jämna rörelser.

Vilka material kan man slipa med en bandslipmaskin?

Du kan använda en bandslip för att slipa trä, metall och vissa andra material.