Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Slipmaskiner

Köpguide slipmaskiner – snabb och effektiv slipning av diverse material

Oavsett om du är hantverkare eller hobbyfixare behöver du en slipmaskin i din verktygsarsenal. En del material kan förvisso slipas för hand med vanligt slippapper, men när du ska slipa större ytor kan en slipmaskin göra arbetet enklare och mer effektivt. Nedan kan du läsa mer om några av våra slipmaskiner och vilken maskin som passar till vad.

Hur ska du använda slipmaskinen?

Innan du väljer slipmaskin måste du veta hur du ska använda den. Ska du bearbeta små eller stora ytor? Ska du slipa bort färg, rugga upp eller polera ytan?

Olika typer av slipmaskiner

 • Bandslipmaskiner
  En bandslip passar dig som snabbt vill grovslipa större ytor. Den består av ett slipband som leds över en driv- och styrrulle. Bandslipen kan användas för att slipa allt ifrån bänkskivor till golv.

 • Bänkslipmaskiner
  En bänkslipmaskin är speciellt utvecklad för att slipa diverse skärverktyg såsom knivar, hyvlar och saxar. Den kan användas för att bearbeta såväl metaller som träämnen.

 • Planslipmaskiner
  Planslipen består av en fyrkantig eller strykjärnsformad slipplatta som rör sig med små cirkelrunda rörelser. Den passar bra när du vill slipa stora och släta träytor och komma åt ända in i hörnen.

 • Väggslipmaskiner
  En väggslipmaskin består av ett långt handtag med en större sliprondell längst ut. Det långa handtaget gör att du lätt kan komma åt att slipa både väggar och tak utan extra hjälpmedel.

Vanliga frågor om slipmaskiner

Vad är en slipmaskin?

En slipmaskin är ett verktyg som används för att göra ytor släta samt för att ta bort färg och rost.

När ska man använda slipmaskiner?

En slipmaskin används med fördel för att slipa större ytor snabbt och effektivt. Slipmaskiner kan även användas på mindre ytor.

Vad kostar slipmaskiner?

På Biltema hittar du slipmaskiner från ca 200 kronor.