Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Reservdelar

Köpguide – Bilreservdelar

Slitage är något man får räkna med som bilägare, men vilka bildelar som slits ut fortast beror på hur och var bilen körs. När en bildel går sönder, går den som tur är i de allra flesta fall att bytas ut. Här går vi igenom vilka bilreservdelar som kan komma väl till pass och vad du ska tänka på när du köper dem.

Vilka delar på bilen slits ut fortast?

Bilen utsätts för olika påfrestningar, beroende på vägarna den körs på och hur den körs. Därför kan det vara svårt att avgöra vilka delar som kommer att slitas ut, men generellt är dessa delar som ligger i riskzonen:

  • Bromsar
  • Batteri
  • Hjullager
  • Strålkastarlampa
  • Stötdämpare
  • Drivremmar
  • Spiralfjäder
  • Partikelfilter

Var förutseende gällande slitage

Genom att vara förutseende och ha koll på bilens skick går det i många fall att undvika en onödigt kostsam nödsituation. När bilen besiktigas får du information kring bilens eventuella svagheter, utgå från dessa och se till att fixa problemen i tid. På så sätt kan du både spara tusenlappar och förlänga bilens livslängd.

Bilvård

Ett enkelt sätt att förlänga bildelarnas livslängd är att vårda dem. Se till att du kör med bra däck, och att du byter ut spiralfjädrar, stötdämpare, lampor och oljor innan det är för sent. Ser du över bilens skick regelbundet kommer du upptäcka svagheterna innan de påverkar bilens körbarhet.

Så hittar du rätt reservdel till din bil

Att hitta en reservdel som passar din bil är lätt när du vänder dig till oss på Biltema. Klicka dig in på menyn och reservdelen du behöver, där finns ett fält där du fyller i ditt registreringsnummer. När du sedan klickar på enter visar vi endast de delar som är kompatibla med din bil – oavsett om det gäller elsystem, motordelar eller någon annan bildel.

Glöm inte verktygen!

Något som är viktigt att komma ihåg är att det inte alltid räcker att köpa en ny bildel, du behöver även ha rätt verktyg hemma för att kunna meka själv. Hos oss på Biltema hittar du högklassiga bilverktyg som gör arbetet betydligt lättare.

FAQ reservdelar till bilen

Var slänger man bildelar?

De flesta bildelar ska lämnas in på närmaste återvinningsstation, förutom batteriet som ska lämnas tillbaka där du köpte det.

Hur vet jag vilka reservdelar som passar min bil?

På Biltemas hemsida kan du fylla i registreringsnumret på din bil, så visar vi endast de reservdelar som passar den.

Ska man köpa nya eller begagnade bilreservdelar?

Det är en smaksak! Begagnade bilreservdelar kan vara lite svårare att få tag på, vilket kan kräva en del tålamod.