Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Blyackumulatorer

Våra blyackumulatorer är underhållsfria och ventilreglerade. Blyackumulatorer är användbara eftersom att de kan användas i många olika elartiklar, och kan lagra mycket energi. Du kan bland annat använda dem till ficklampor, leksaker, gräsklippare, nödbelysning, larmsystem, elstängsel, foderspridare och kassasystem. Blyackumulatorer laddas med vanliga bilbatteriladdare eller MC-laddare 6V/12V.

Användningsområden

Blyackumulatorer kan användas både vid cyklisk laddning och vid underhållsladdning.

Cyklisk laddning

Cyklisk laddning används när ackumulatorn används vid stora effektuttag och till artiklar som behöver kontinuerliga i -och urladdningar av batteriet. Det kan exempelvis vara laddbara leksaker, mobiltelefoner eller golfvagnar.  Blyackumulatorn bör återladdas direkt efter ett sådant uttag.

Underhållsladdning

Underhållsladdningen är en svagare och mer långsam laddning, som passar när ackumulatorn ska användas vid avbrott i den ordinarie strömförsörjningen.

Om du vill att din blyackumulator ständigt ska vara startberedd, för att kunna användas i ett nödläge, ska den med fördel ständigt ta emot laddning. Laddströmmen ska då vara 5% av ackumulatorns kapacitetsvärde.

Återvinn ditt batteri

Förbrukade blyackumulatorer räknas som farligt avfall och ska därför lämnas in på återvinningscentralen eller till säljaren av det nya batteriet för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina batterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.