Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Pallbockar

Köpguide pallbockar – höj upp din bil på ett säkert sätt

När du arbetar i garaget där hemma kan du ibland behöva komma åt bilens undersida. Användningen av pallbockar är ett effektivt och prisvärt sätt att höja upp bilen. Framför allt är det tryggt att arbeta under den om den är upphöjd på ett säkert sätt. Här går vi igenom hur du bör resonera när du är på jakt efter en pallbock (eller flera).

En pallbock är alltid att lita på

När du utför olika arbeten under ett fordon bör du använda pallbockar. Andra sorters domkrafter kan nämligen ibland lossna eller på andra sätt fallera. I bästa fall blir du då allvarligt skadad men i värsta fall krossas du under fordonets vikt. En pallbock å sin sida är inte beroende av hydraulik eller mekaniska delar. Därför försämras den inte med tiden utan är alltid att lita på.

Så väljer du rätt pallbockar för ditt behov

Säkerheten är förstås av högsta prioritet när det kommer till denna sorts produkter. En bra pallbock har en justerbar höjd och kan ställas i ett antal fasta lägen. Det är också en fördel om den är försedd med en säkerhetssprint som erbjuder en extra säkerhet.

En av de första saker som du bör titta på när du jämför olika produkter är viktkapaciteten. En pallbock kan se ganska enkel ut men är förvånansvärt stark. Vi på Biltema har pallbockar som klarar en vikt på mellan 1,5 och 5 ton.

Förutom att klara en viss vikt bör en pallbock också vara god för en viss höjd. Du behöver trots allt kunna höja upp ditt fordon för att kunna arbeta under det.

Du behöver också ha i åtanke hur många pallbockar du kommer att behöva. De säljs ofta i par men ibland även styckesvis. Det kan i vissa fall räcka med en pallbock om du bara ska lyfta upp bilen för att byta ett däck. Men i de allra flesta fall kommer du att behöva flera pallbockar.

Vanliga frågor om pallbockar

Var placerar man en pallbock?

En pallbock placeras under bilen. Kontrollera i bilens manual vilka punkter du rekommenderas använda pallbockar på.

Hur hög får en pallbock vara?

Ett pallbocks maxhöjd ska inte vara alltför hög i jämförelse med bottenytan. Gränsen går vi en stjälpningsradie på 4,5 gånger.