Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Flytspackel till våtrum

Flytspackel till våtrum är en typ av cementblandning och kan ibland även gå under namnet avjämningsmassa, golvavjämning eller golvspackel. Flytspackel som du använder i våtrummet köper du i pulverform, för att sedan blanda med vatten. I ditt våtrum ska flytspacklet behandlas med tätskiktsmembran innan du lägger keramiska plattor.

Flytspackel innan klinker i våtrum

Drömmer du om nytt klinkergolv i badrummet eller tvättstugan? Kanske med skön golvvärme också? Innan klinkern läggs behövs det göras ett grundligt arbete med flytspackel först, vilket är den massan som ligger under klinkerplattorna och som utjämnar undergolvet.
Flytspackel i sig är inte vattentätt utan det kräver att du kompletterar med ett tätskikt, för att hålla vattentätt. Enbart flytspackel ska inte heller ses som en färdig golvyta, utan du bör lägga ett passande golv ovanpå.

Flytspackla med fall i våtrum

I ditt våtrum, exempelvis badrummet och tvättstugan, är det viktigt att vattnet som hamnar på golvet kan ta sig till golvbrunnen. Därför är det viktigt att du flytspacklar golvet med fall, innan du lägger klinker.

Förberedelser vid flytspackling

Innan du börjar flytspackla behöver du alltid rengöra golvet grundligt från damm, cementhud, fett och annat smuts som kan hindra flytspacklets vidhäftning. Använd sedan en primer för bättre häftförmåga. Blanda flytspacklet med rätt mängd vatten för ditt arbete. Vi rekommenderar att du använder kantband mot väggen.

Så blandar du flytspackel

  1. Blanda pulvret med vatten och rör om med omröraren i ca 3 minuter, till en flytande och klumpfri massa.
  2. Låt stå i 3 minuter och blanda sedan i 30 sekunder till.
  3. Häll ut massan på golvet och jämna till med en piggroller eller stålspackel.