Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Golvbrunnar

Köpguide golvbrunnar – låt vattnet rinna undan via en golvbrunn

En golvbrunn används vanligtvis i våtrum såsom badrum och duschrum. Dessa brunnar är även vanligt förekommande i garage samt i andra delar av bostaden där vatten ofta samlas. Med en brunn i golvet slipper du vattenskador orsakade av vattenansamlingar. Här tittar vi närmare på vad du bör tänka på när du väljer mellan olika golvbrunnar.

Så väljer du rätt golvbrunn för ditt behov

Det är viktigt att välja en bra golvbrunn till dusch, badrum och tvättstuga. Dessa utrymmen har ett lite varmare inomhusklimat och de utsätts ofta för mycket vatten.

Det kan också finnas anledning att sätta in en golvbrunn eller en golvränna i garaget. Den gör det möjligt att spola av ditt garage när du städar utan att du behöver oroa dig för vattnets avrinning. Vattnet tar helt enkelt vägen via brunnen och vidare ut i avloppssystemet.

Idag finns det golvbrunnar i olika material och utföranden. Till exempel är rostfritt stål ett populärt materialval som ger en väldigt tålig golvbrunn. Men du kan även välja en duschbrunn i ett annat material såsom plast. När du väljer mellan olika varianter bör du bland annat ta hänsyn till den mängd vatten som kan föras ut via brunnen. Även funktioner såsom anti-odörlucka i vattenlåset kan vara intressanta att titta på.

En golvbrunn är inte bara en nödvändig detalj i fastigheten. Faktum är att den utöver att fylla en viktig funktion även kan vara en trevlig inredningsdetalj. En snygg duschbrunn i badrummet kan bidra till ett snyggt helhetsintryck. Detsamma gäller även i tvättstugan där golvbrunnen även där bidrar till vattenavrinningen.

Genom att investera i en brunn till golvet kan du hålla utrymmet fritt från vatten och förebygga fuktskador. Du hittar såväl golvbrunnar som tillbehör till din golvbrunn hos Biltema. I våra varuhus kan du bland annat köpa avloppssilar, golvbrunnsilar och klinkerramar. Dessa tillbehör bör du spana in för att komplettera golvbrunnen och installationen av denna.

Vanliga frågor om golvbrunnar

Hur ofta ska man rengöra en golvbrunn?

Du bör rengöra din golvbrunn regelbundet, åtminstone två gånger om året. Exakt hur ofta den bör rengöras beror dock på vattnets smutshalt och hur ofta brunnen används.

När ska man byta golvbrunn?

Om din golvbrunn är från 1990 eller tidigare ska den omgående bytas ut. Detsamma gäller om den inte längre fyller sin funktion på ett tillfredsställande sätt.

Hur nära väggen kan man placera en golvbrunn?

Golvbrunnen ska monteras minst 20 cm från väggen.