Trädgården i september

Trädgården i september

Trots att våren och sommaren är förbi så är september en bra månad för våra trädgårdar, där du kan njuta av sommarens sista blomning, men även börja plantera nytt.

Plantering

Jorden är varm, luften fuktig och solen skiner fortsatt klart. Därför kan du passa på att plantera smarriga bärbuskar, träd och buskar av olika slag, eller varför inte en perennrabatt?

Gräsmatta

Det är snart dags för säsongens sista gräsklippning. När du klipper gräset i september så ska du höja klipphöjden, på så vis håller sig gräsmattan mer beståndskraftig när temperaturen börjar sjunka. September är också en bra månad för att så nytt gräs och sprida ut gräsgödsel eftersom jorden fortfarande är fuktig.

Vårt sortiment av gräsklippare

Växthus

Innan den första nattfrosten når din trädgård kan det vara bra att flytta in de mer exotiska växterna i växthuset. Passa även på att städa ur växthuset, genom att kasta vissna växter och torka av krukor och andra ytor med en diskborste och vanligt diskmedel. Genom att städa ordentligt slipper du förhoppningsvis problem med övervintrande ohyra. Ett hett tips är att ställa de tomma krukorna uppochned och stapla de i varandra så att de inte riskerar att frostsprängas när vinterkylan slår till.

84824

Allt inom odling

Beskär träd och buskar

På sensommaren är det dags att beskära en del av dina stenfrukter, fruktträd, buskar och lövhäckar. När du beskär dina växter är det viktigt att du använder rätt verktyg för arbetet. Om du ska beskära större grenar kan det vara en fördel att använda en grensax eller en grensåg. Om det är en häck du ska beskära kan det räcka med en vass häcksax eller sekatör.

Våra beskärningsverktyg

Relaterade artiklar

Trädgården i oktober

Trädgården i oktober

Första frosten, kratta gräsmattan och beskär barrhäcken. Läs mer om våra tips för oktober här.

Trädgården i november

Trädgården i november

Snö, övervintring och räfsa löv. Läs mer om våra tips för november här.

Trädgården i december

Trädgården i december

Snö, rådjur och fågelmat. Läs mer om våra tips för december här.