Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Husvagn och husbil

Guide - husvagn - och husbilstillbehör för din semester

Har dina campingmöbler blivit trasiga? Eller har du tröttnat på vinden som blåser bort servetterna på campingbordet? Då kan det vara dags att titta på nya husvagns - och husbilstillbehör. I denna guide går vi igenom några av våra populäraste tillbehör till husvagnar och husbilar. Oavsett om du är långliggare eller campare kan du finna ett passande tillbehör i vårt sortiment av över 120 artiklar!

 

Vindskydd - skyddar mot vind och skapar myskänsla

Ett vindskydd skyddar inte bara mot solen och oönskad insyn. Det skapar också hörn som ger en mysigare känsla när du avnjuter kvällen i sommarsolen. Hos Biltema hittar du prisvärda vindskydd i olika storlekar. Men för att vindskyddet ska klara av starka vindar från alla väderstreck behöver du göra fast det väl. Hos Biltema hittar du därför b.la. markspett, tältpinnar och stormskruvar så att du kan göra fast ditt vindskydd, markis eller tält.

Husvagnsbelysning - för arbetsbänken eller middagen

En bra husvagnsbelysning lyfter både husvagnens funktionalitet som myskänsla. Till pentryn/arbetsbänken rekommenderar vi interiörbelysning (LED) som ger ett starkt ljus. Vi har även självhäftande LED lister, om du t.ex. vill skapa en festligare stämning till middagen under markisen.

Husvagnsmöbler - praktiska att äta med och lätta att packa ihop

Med ett set av campingstolar och campingbord kan du njuta av den friska luften och naturen vid varje måltid - eller när helst du vill. Det finurliga med campingmöbler är att de är lätta att fälla ihop och väger relativt lite. Biltema har flera campingstolar varav en del är utrustade med nackstöd, andra med lyxig kylväska. Vi har också picknickbord i olika storlekar och material så att du kan hitta en som passar ditt tycke och smak.

Campingkök - hemlagad mat är den bästa!

Matlådor i all ära, men hemlagad mat på campingen är allra bäst! Biltema har utrustning för både ditt campingkök och campinghushåll. T.ex. en dubbel kokplatta med ställbar temperatur och överhettningslampa. Eller böjbara skärbrädor som gör det lätt att hälla ned nyhackade råvaror i stekpannan.

Säkerhet - skydda din husvagn och ägodelar mot stöld

Stölder av husvagnar är inte så vanligt men det förekommer, och vem vill oroa sig för stöld under semestern? Om du vill skydda din husvagn mot stöld rekommenderar vi en av våra två modeller av lås för kulkoppling. Modellen “trailerlås med hänglås” kan låsa fast din husvagn även om den är okopplad. Vill du också skydda dig mot stöld av mindre värdesaker? Ett portabelt kassaskrin kan vara lösningen. Fastspänt med stålvajer i ditt fordon blir det en säker plats att förvara t.ex. kontanter, pass och telefoner i.

Rengöring - olika medel för olika ytor och material

En skinande ren husbil eller husvagn gör dig troligen på bra humör och har du för vana att hålla fordonet rent kan det öka livslängden. Precis som med båtvård handlar rengöring av husbilar och husvagnar om rätt medel till rätt yta eller material. Hos biltema hittar du bland annat vax för att tvätta bort smuts från karossen, “streak remover” för att få bort svarta märken och “polish” för att polera karossen efter tvättningen.

Vanliga frågor om husvagnar

Vad kostar det att campa med husvagn?

Priserna skiljer sig mellan olika campingplatser i Sverige. En campingplats för husvagn/husbil inklusive tillgång till dusch kostar vanligtvis mellan 150-300 kr per natt. 

Vad behöver man ha i en husvagn?

Det är väldigt individuellt vad man tycker är nödvändig utrustning. Många tycker att reservdäck, verktygslåda och elkabel är nödvändiga basprodukter. 

Vem köper husvagn?

Det finns många olika köpare. En köpare kan vara den som vill uppleva Sveriges campingliv en sommar och ta med sitt hem på semestern.