Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Säkerhetsprodukter för husvagnar och husbilar

Köpguide säkerhetsprodukter för husvagnar och husbilar

Om du är ute och rullarna på vägarna i en husvagn eller husbil bör du ha vissa grundläggande säkerhetsprodukter. Det är en förutsättning för din och dina passagerares trygghet och säkerhet oavsett vart ni åker och hur länge ni ska vara borta.

Så väljer du rätt säkerhetsprodukter för husvagnen eller husbilen

Att köpa säkerhetsprodukter för din husvagn eller husbil behöver inte vara varken krångligt eller dyrt. Med ganska enkla produkter kan du förebygga en hel del situationer som lägger sorti över semestern. Att få inbrott i husvagnen eller husbilen är ingen trevlig upplevelse. Inte heller att få fordonet stulet är särskilt roligt. Lås på husvagnar är tyvärr ofta relativt lätta att bryta upp. Med extra lås kan du dock förebygga detta och försvåra för tjuven.

Du bör inte heller låta värdefulla föremål som smycken och pass ligga synligt framme i husvagnen eller husbilen. Med ett kassaskrin kan du förebygga även detta och enkelt låsa fast det i din husvagn eller husbil. Brandsläckare och första hjälpen-produkter är andra exempel på bra säkerhetsprodukter som bör finnas med på resan.

Säkerhetsprodukter för olika ändamål

Hos oss på Biltema finner du många olika säkerhetsprodukter för husvagnar och husbilar. Dessa är några exempel:

  • Gasnivåindikator som läser av mängden gas i en gasbehållare.
  • Stödbenskloss som hjälper till att jämna ut när du ställer husvagnen på mjuka underlag. Är även stapelbar och du behöver inga verktyg vid montering.
  • Däckplatta som motverkar att däcken blir ovala vid en längre uppställning av din husvagn eller annat fordon. Du kan både använda den hemma i garaget som stoppkloss eller på en campingplats. Detta genom att fästa plattan i marken med tältspik.
  • Lås för kulkoppling för 50mm kula som gör det svårare för tjuven att stjäla ditt släp eller husvagn.
  • Trailerlås som försvårar en stöld av ditt fordon. Det passar de flesta kulkopplingar på släpkärror, båttrailers och husvagnar.
  • Pulverbrandsläckare som släcker bränder i trä, bensin, oljor, gas och elektrisk utrustning. Detta görs upp till 1000 V på 1 meters avstånd. Är typgodkänd enligt EN 3-7/8 och tål temperaturer mellan -30 och +60 grader celsius.
  • Portabelt kassaskrin av stål där du kan låsa in värdefulla föremål som du har med dig i din husvagn eller husbil. Med hjälp av stålvajern kan du låsa fast skrinet i husvagnen eller husbilen.

Vanliga frågor om säkerhetsprodukter för husvagnar och husbilar

Vilka säkerhetsprodukter ska man ha till husbil och husvagn?

Valet av produkter beror på ditt behov. En säkerhetsvajer eller däckplatta är två exempel på bra säkerhetsprodukter.

När ska man använda säkerhetsprodukter för husbil och husvagn?

Du bör alltid ha med dig säkerhetsprodukter när du är ute med din husvagn eller husbil.