Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Pool

Köpguide pool – svalkande bad för hela familjen

Visst vore det skönt att kunna promenera ut i trädgården och ta ett svalkande poolbad en varm sommardag, eller kanske ett rykande hett spabad en kall vinterdag? Med en ovanmarkspool eller ett spabad från Biltema kan du göra just detta. I den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt pool för dina behov. 

Hur stor ska poolen vara? 

En förutsättning för att du ska kunna välja rätt pool är att du vet var den ska stå. Var den ska stå påverkar nämligen hur stor pool du kan köpa. En liten trädgård kräver exempelvis en mindre pool. När du väljer storlek bör du även fundera på hur många som ska bada i poolen samtidigt. Ju fler som ska befinna sig i poolen samtidigt, desto större pool behöver du. Att trängas i en liten pool är ingen höjdare.  

Hur djup ska poolen vara? 

Poolens djup är en viktig aspekt eftersom det avgör hur den kan användas och hur säker den är för barn. I en familjepool vill både vuxna och barn kunna bada och leka, därför bör vattennivån inte vara för hög. Ett vattendjup på cirka 110 centimeter brukar vara lagom för att hela familjen ska kunna njuta. Är det framför allt mindre barn som ska använda poolen bör djupet naturligtvis anpassas till dem. Glöm inte att små barn alltid ska bada under uppsikt av en vuxen. 

Bada året runt i ett spabad 

Om du eller familjen vill bada utomhus året runt så ska ni köpa ett spabad. Spabadet kan värma vattnet upp till 40 °C och dess pump är utrustad med frostskydd, vilket gör att ni även kan packa upp badet och bada utomhus under årets kallare månader.  

Glöm inte att köpa pooltillbehör 

För att enkelt komma i och ur poolen rekommenderar vi att du köper till en badstege som placeras över poolkanten. Förutom en poolstege kan det också vara bra att utrusta poolen med ett poolskydd. Ett poolskydd är viktigt att ha av säkerhetsskäl, för att undvika att barn eller djur trillar i poolen när den inte används. Du hittar även markskydd, poolvärmare, pooltermometer och sandfilter i vårt sortiment av pooltillbehör.  

Håll poolen ren med poolvårdsprodukter 

Det är viktigt att du håller rätt pH-värde i din pool, dels för hudens- och ögonens skull, men också för kloret och utrustningen ska fungera så effektivt som möjligt. I vårt sortiment av poolvårdsprodukter kan du bland annat köpa till klortabletter, teststickor och en doseringsflottör. Då håller sig poolvattnet fräschare längre. 

Vanliga frågor om pooler

Hur lång tid tar det att fylla en pool?

Det beror på hur mycket vatten som ska fyllas på. En trädgårdsslang fyller vanligtvis en pool med en hastighet på ca två kubikmeter per timme.

Vilken pool ska man köpa?

Köp en pool som passar in där den ska stå, rymmer det antal personer som beräknas bada i den samtidigt och har det djup som du vill ha.

Måste jag använda poolskydd?  

Om du har en pool som är djupare än 0.2 meter så måste du enligt bygglagstiftningen ha ett poolskydd över din pool.  

Kan man tömma poolen i trädgården?

Små barnpooler kan tömmas i trädgården förutsatt att vattnet inte innehåller några tillsatta kemikalier. Större pooler ska tömmas i ett avlopp.