Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fräsch pool hela sommaren

Köpguide poolvård – köp bra produkter för poolrengöring

Poolrengöring och allmän skötsel av poolen är ett nödvändigt ont för dig som är poolägare. En pool som inte sköts är ofräsch att simma i och kan vara hälsovådlig. Genom att välja rätt produkter underlättar du för dig själv när det kommer till poolvård. 

Så hittar du rätt produkter för poolrengöring och poolvård

När det kommer till poolrengöring och skötseln av din pool kan du bland annat behöva:

  • Hålla poolen ren och fräsch. En viktig del av poolvård är att hålla poolen ren från skräp av olika slag. Detta kan du enkelt göra med hjälp av Biltemas poolunderhållskit. Kitet är komplett med bottensug och poolraka.
  • Rena vattnet från mindre partiklar. Förutom det synliga skräp som du kan avlägsna manuellt förorenas poolvattnet också av mindre partiklar. Dessa kan du rena poolen från med hjälp av ett poolfilter.
  • Desinficera poolvattnet. Det är viktigt att vattnet i din pool är fräscht att simma i. För att säkerställa att så är fallet kan du desinficera poolvattnet med klor. Du hittar flera olika produkter inom denna kategori hos Biltema. Till exempel kan du välja mellan veckoklor eller snabbklor.
  • Hålla vattnet klart. Vill du att vattnet ska förbli kristallklart och inte grumla eller skumma? Då kan du använda en biocider för att förhindra beläggningar och hålla vattnet klart. Clear Pool är ett exempel på en populär produkt inom detta segment.
  • Testa vattnets kvalitet. Du kanske redan använder klor för att hålla poolvattnet sterilt och fräscht? Men även om så är fallet behöver du regelbundet kontrollera vattnets kvalitet. Detta gör du enkelt med en pooltestare eller ett testset. Dessa produkter hjälper dig att kontrollera vattnets klor- och pH-värde.
  • Höja eller sänka pH-värdet. Är pH-värdet för högt eller för lågt? Då kan du höja eller respektive sänka poolvattnets pH-värde med hjälp av Pool pH+ eller pH-.

Vanliga frågor om poolvård

Vad är poolrengöring och poolvård?

Poolvård syftar på skötseln av poolen medan poolrengöring går ut på att rengöra densamma.

Vilka produkter för poolrengöring ska man ha?

För att rengöra din pool behöver du rengöringsprodukter som är avsedda för pooler. Biltema säljer produkter med och utan klor för rengöring av din pool.

Hur rengör man en pool?

Poolduken kan tvättas med mjuk tvättsvamp och såpa. Glöm inte att skölja ur poolen ordentligt så det inte finns massa lödder kvar när bassängen fylls med vatten igen. 

Se till att vattentemperaturen ska vara max +30°C. 
Eventuella missfärgningar av järn och metaller kan med fördel tvättas bort med hjälp av ett surt rengöringsmedel. 

Tänk på att gå försiktigt i poolen, gärna barfota, när du rengör poolduken när poolen är tömd.