Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fotbollar

Köpguide fotbollar – så väljer du en fotboll som passar dig

För att kunna spela fotboll måste du naturligtvis ha en fotboll, men det kan vara svårt att veta vilken fotboll som passar bäst. De kommer trots allt i alla möjliga storlekar, färger och material. Här hjälper vi dig att hitta rätt bland våra fotbollar.

Välj en fotboll i rätt storlek

Hur stor fotboll du ska välja beror på hur gammal personen som ska använda fotbollen är.

  • Storlek 5 – från 12 år
  • Storlek 4 – för barn mellan 8 och 12 år
  • Storlek 3 – för yngre barn upp till 7 år

Även fotbollens vikt spelar roll. Välj en så lätt boll som möjligt – då blir den lättare att skjuta i väg. Om du ska köpa en fotboll till ett mycket litet barn passar en lätt fotboll i plast utmärkt.

Välj en fotboll i ett slitstarkt material

Fotbollar får utstå en hel del sparkar och slag. Därför är Biltemas fotbollar tillverkade av syntetmaterial som gör fotbollarna både slitstarka och lättare att kontrollera.

Vanliga frågor om fotbollar

Vilken storlek på fotbollen ska jag ha?

Fotbollar i storlek 5 passar spelare från 12 år. Storlek 4 passar barn mellan 8 och 12 år, och fotbollar i storlek 3 passar barn under 7 år.

Vad är fotbollar gjorda av?

En fotboll har vanligtvis tre lager – ett ytterlager i PVC eller PU, ett skyddande mellanlager i exempelvis skumgummi och en inre luftblåsa i exempelvis latex eller butyl.

Hur mycket kostar fotbollar?

På Biltema hittar du fotbollar från 44,90 kronor.