Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Odling

Köpguide odling – odla ätbara växter inomhus och utomhus

Att själv odla och skörda sina grönsaker, kryddor och bär är något alldeles speciellt. Oavsett vad och var du vill odla har vi på Biltema det du behöver för att komma igång. Men var ska man börja?

Vad vill du odla?

Innan du bestämmer dig för vilken odlingsutrustning du ska köpa måste du veta vad du ska odla. En del växter trivs bättre i växthus, medan andra kan planteras direkt i trädgården. Olika växter kräver också olika mycket plats för att växa. Därför bör du ta reda på vad som gäller för de grödor du vill odla.

Var vill du odla?

I växthus, på fönsterbrädan eller i trädgården? Med rätt odlingstillbehör och tillräckligt med plats kan du odla grönsaker, kryddor och andra växter nästan var som helst.

Trädgårdsodling

En trädgårdsodling kan se ut på flera olika sätt. En del föredrar att odla i pallkrage medan andra gärna anlägger ett stort trädgårdsland. Oavsett vilket sätt du föredrar är det viktigt att du har en näringsrik jord och att du lätt kan komma åt att vattna dina grödor. Glöm inte att sköta om jorden genom att rensa bort eventuella ogräs och ge den lite extra näring då och då.

Balkongodling

Har du inte tillgång till en trädgård eller kolonilott? Det går utmärkt att odla grönsaker, bär och kryddor på balkongen. När du odlar på balkongen bör du framförallt tänka på att växter i krukor, balkonglådor och miniväxthus behöver extra mycket näring och vatten eftersom jorden snabbt kan torka ut.

Växthusodling

Med ett växthus kan du förlänga odlingssäsongen och odla växter som vanligtvis inte trivs på våra breddgrader. Våra växthus kommer i flera olika storlekar från små miniväxthus där du kan så groddar till lite större växthus där du kan odla många olika växter samtidigt.

Inomhusodling

Du kan även odla grönsaker och kryddor inomhus. De flesta odlar dock inomhus för att driva upp plantor som sedan ska planteras utomhus. För detta ändamål passar våra miniväxthus perfekt. Det finns dock tre saker att tänka på när du odlar inomhus: håll jorden fuktig och om du odlar under vintern bör du tillsätta extra ljus och ge växten den näring den behöver.

Vanliga frågor om odling

Vad kan man odla i växthus?

Det finns många växter du kan odla i ett växthus t.ex. citrusfrukter, chilli, gurka och mycket mer.

När kan man börja odla i trädgården?

En del grönsaker kan sås när temperaturen nått över sex plusgrader. Följ det som står angivet på förpackningen.

Vad kostar verktyg för odling?

Hos Biltema hittar du odlingsutrustning från 29,90 kronor.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.