Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Ogräsbekämpning

Köpguide ogräsbekämpning – ta bort ogräs enkelt och effektivt

Du behöver inte vara expert på ogräsbekämpning för att ta bort ogräset på din gräsmatta. Med hjälp av ogräsmedel och olika handverktyg kan du enkelt bekämpa ogräs. Här tipsar vi om medel och andra användbara produkter inom kategorin ogräsbekämpning.

Olika medel och verktyg för ogräsbekämpning

Ogräset har alltid en tendens att växa fram där du som minst önskar det. Men det finns flera alternativ att välja mellan när du vill få bukt med ogräs. Det gör att du kan hitta ett ogräsmedel eller ett handverktyg som passar dig.

Några exempel på klassiska redskap för ogräsbekämpning är skyffeljärn, ogräsjärn, ogräskniv och handkultivator. Men idag finns det mer effektiva sätt att hålla ogräset stången. Detta är de miljövänliga och smidiga handredskap och medel mot ogräs som Biltema tillhandahåller:

  • Ett miljövänligt och effektivt sätt att ta bort ogräs är med en ogräsupptagare. Med detta redskap drar du enkelt upp ogräset från marken. Dessutom får du en bekväm arbetsställning då du kan använda den i en upprätt position. Detta redskap är därför utmärkt när du vill hålla maskrosor och annat ogräs borta från din gräsmatta.
  • Ett annat alternativt är att använda en så kallad ogräsbrännare. Även detta är ett handredskap men nu i form av en gasbrännare. Den är enkel att använda och hjälper dig att bränna bort ogräset.
  • Ytterligare ett alternativ är att ta bort ogräset med hjälp av ogräsättika. Denna typ av ogräsmedel är effektiv att använda på ytor som annars är svåra att komma åt. Några exempel på sådana är mellan betong- och stenplattor samt på gångar och trottoarer. Medlet appliceras helt enkelt på ogräset och börjar verka efter bara några timmar. Efter ett par-tre dygn har ogräset vissnat och du behöver då inte bekymra dig för det längre.

OBS! Använd ogräsättika med försiktighet. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Vanliga frågor om ogräsbekämpning

När ska man använda ogräsbekämpning?

Ogräsbekämpningsmedel bör främst användas mellan mars och september. Det är då som ogräset växer som mest och därmed mest effektivt att motverka det.

Hur tar man bäst bort ogräs?

Du kan ta bort ogräs med hjälp av ogräsbekämpningsmedel eller för hand. VIlket som är bäst beror på var ogräset växer. Du kan till exempel plocka eller bränna ogräset alternativt låta det vissna genom att applicera ogräsmedel.