Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Styrketräning

Köpguide styrketräning – skapa ditt eget hemmagym

Styrketräning får dig att må bra på många olika sätt - du sover bättre, får mer energi och blir starkare. Om du styrketränar regelbundet får du dessutom bättre hållning och förebygger skador. På Biltema hittar du all styrketräningsutrustning du behöver för att träna effektivt i ditt eget hem.

Genom att styrketräna hemma kan du spara både tid och pengar. Men vilket redskap ska du välja? Här listar vi fem styrketräningsredskap du kan inkludera i ditt hemmagym.

  • Hantlar

Hantlar är utan tvekan ett av de mest populära träningsredskapen för styrketräning, eftersom du med hjälp av hantlar kan träna i princip alla muskelgrupper i kroppen. Ett par hantlar med olika vikter har därför en självklar plats i många hemmagym.

  • Skivstång

Även skivstången är ett mycket populärt styrketräningsredskap på grund av dess mångsidighet. Med hjälp av en skivstång och ett gäng vikter kan du utföra allt från enklare basövningar såsom marklyft och bänkpress till mer avancerade övningar som involverar både ryck och explosivitet.

  • Kettlebells

Med en kettlebell kan du träna såväl styrka som koordination och kondition då kettlebellträningen består av dynamiska övningar såsom olika svingar, frivändningar och ryck. Du hittar rätt storlek genom att ta en kettlebell i handen och pressa den upp över huvudet med en arm ungefär 3-5 gånger. Om det blir för tungt bör du välja en lättare vikt.

  • Fot- och handledsvikter

Dessa vikter kan du använda för att öka motståndet vid exempelvis promenader, löpning, spänstträning och styrketräning. De kan dessutom användas för att öka intensiteten när du stretchar musklerna efter ett pulshöjande träningspass.

  • Styrketräningsstång

Med en styrketräningsstång kan du förvandla en dörröppning till ett träningsredskap. Där kan du med hjälp av din egen kroppsvikt träna hela överkroppen. Fäst stången i dörrkarmen och kör igång! Vill du ha lite extra motstånd kan du spänna fast vikter om midjan eller fästa ett par fotledsvikter runt ankeln.

 

Vanliga frågor om utrustning för styrketräning

Vad är styrketräning?

Styrketräning går ut på att, med hjälp av din kroppsvikt eller redskap, belasta musklerna mer än vad de är van vid.

Vilken utrustning ska man ha om man vill styrketräna hemma?

Det beror på vad du har för mål med din träning, men du kommer långt med ett par hantlar och/eller en skivstång.

Hur mycket kostar styrketräningsutrustning?

På Biltema har vi styrketräningsutrustning från 84,90 kronor.