Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Träningskläder dam

Köpguide träningskläder för dam – ge självförtroendet en boost och prestera bättre

Att ha rätt träningskläder kan göra skillnad för hur väl du presterar under träningspasset och hur du känner dig vid passets slut. Men att välja rätt träningskläder som kvinna bland alla alternativ som finns kan vara överväldigande, därför har vi samlat våra bästa tips kring hur du kan tänka när du köper nya träningskläder i denna köpguide.

Sköna träningskläder anpassade till kvinnokroppen

För att du ska trivas när du tränar bör du välja sköna träningskläder i ett material som du trivs att träna i. En del föredrar åtsittande plagg som håller allt på plats medan andra föredrar luftiga och löst sittande plagg. En tredje kanske inte bryr sig alls och kan träna i vad som helst. Så länge dina träningskläder är bekväma och inte skaver eller hindrar dina rörelser är det rätt sportkläder för dig.

Sportkläder som transporterar bort fukt

Till skillnad från de kläder du har till vardags bör dina träningskläder vara tillverkade av funktionsmaterial som klarar att användas ordentligt, andas, håller kroppen torr och transporterar bort svett. Vanliga kläder som inte är anpassade till träning blir kalla när de blir blöta och det vill du undvika när du tränar. De plagg som är närmast kroppen såsom träningslinnen, t-shirts, träningsbyxor, strumpor och underkläder bör därför bestå av funktionsmaterial, alternativt av bambu eller ylle.
Det är lätt att tänka att det inte spelar någon roll vilka trosor du tränar i, men det gör det. Underkläder i bomull suger åt sig fukt på samma sätt som en bomullströja, vilket kan resultera i ovälkomna svettfläckar och skav. Satsa istället på ett par trosor i funktionsmaterial som är gjorda för träning. På så sätt håller du dig torr under hela träningspasset och risken att de hamnar snett och orsakar skav minskar. Se även till att du bär en bra sport-BH som ger dig det stöd du behöver och inte hindrar dina rörelser.

Rätt träningskläder för rätt aktivitet

När du väljer träningskläder bör du utgå från den träningsform du ska utöva. En del träningskläder är i likhet med träningstillbehör och träningsredskap anpassade till olika träningsformer. För högintensiva träningspass såsom löpning eller crossfit kan det exempelvis vara bra att satsa på tightare träningstights i ett hårdare material och en sport-bh med mer stöd, medan du vid rörelseträning såsom yoga bör satsa på sportkläder som inte begränsar din rörlighet. Du ska aldrig känna dig begränsad av plaggets längd, material, passform eller modell.

Snygga träningskläder som ger självförtroende

Att köpa nya träningskläder kan vara tillräckligt för att motivera dig att kravla dig upp ur soffan och ta dig till gymmet. Flera studier har visat att det du har på dig i själva verket kan påverka såväl din attityd som ditt beteende. Med rätt träningskläder och redskap får ditt självförtroende en boost och du presterar bättre.

Träningskläder som fungerar i vardagen

Idag har gränsen mellan vardagskläder och träningskläder suddats ut. Ett hett tips är därför att köpa träningskläder som du kan använda även till vardags. Om du använder dina träningskläder oftare, blir det lättare att få in ett träningspass när du minst anar det.

Vanliga frågor om Sportkläder för dam

Vad finns det för olika typer av träningskläder för dam?

På Biltema hittar du träningslinnen, tränings t-shirts, funktionströjor, sport-bh, strumpor, funktionstrosor, mössor och vantar.

Vilka storlekar finns det på träningskläder för dam?

På Biltema hittar du träningskläder för dam i storlekarna S till XL. 

Vad ska man tänka på när man köper träningskläder till damer?

Komforten, materialet, vilken aktivitet som ska utföras, var den ska utföras (inne/ute) och vilket stöd du behöver. 

Hur ska man tvätta träningskläder?

Följ plaggets tvättråd, undvik sköljmedel och torktumla dem inte.