Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Träningskläder herr

Köpguide träningskläder – för pulshöjande aktiviteter

Att välja träningskläder är inte helt lätt, utbudet är stort och frågorna många. Vad ska man tänka på när man köper träningskläder? För att du ska kunna ge dig själv de bästa förutsättningarna oavsett om du tränar på gym eller ute i naturen, listar vi i denna köpguide fem frågor du bör ta reda på när du köper träningskläder.

Är sportkläderna bekväma?

Undvik att köpa träningskläder tillverkade av material som kan irritera din hud när du rör dig. Om de inte är bekväma kommer du inte att använda dem. Lägg mindre vikt vid klädernas storlek, fokusera istället på dess passform. En del träningskläder har en mer kroppsnära passform än vanliga kläder.

Vilket material består träningskläderna av?

Se till att baslagret, det vill säga lagret närmast kroppen håller dig torr. Plagg tillverkade av syntetiska material som polyester eller lycra gör att fukt och svett transporteras från kroppen för att du ska hålla dig torr och bekväm under hela träningspasset. Funktionskläder gör även att du behåller viss värme närmast kroppen när du tränar utomhus. Om du föredrar naturliga material är plagg tillverkade av bambu eller ylle ett bra val.

Ska kläderna användas vid träning inomhus, utomhus eller både och?

Tränar du helst inomhus på gymmet, utomhus eller både och? Utgå från lager-på-lager-principen och köp träningskläder som du enkelt kan bygga på och skala av beroende på träningsmiljö och temperatur. Om du tränar utomhus under vinterhalvåret kan du börja med att införskaffa ett fuktavvisande lager, till exempel ett linne, en t-shirt eller ett underställ, och sedan följa upp med ett varmare lager såsom en fleecetröja eller funktionströja för att sedan avsluta med ett yttre lager som skyddar mot vatten och vind, till exempel en vindjacka. Under vinterhalvåret kan det även vara skönt med en tunnare mössa och ett par tunna vantar.

Vilken typ av träning ska du utföra?

En del träningskläder är i likhet med olika träningstillbehör och sportartiklar anpassade till olika träningsformer och idrotter. När du väljer träningskläder bör du därför utgå från vilken typ av träning du planerar att utföra i dem och se till att de lämpar sig för den aktivitet du planerar att utföra. Ett par träningsshorts och en t-shirt fungerar bra för de flesta aktiviteter, medan andra plagg som exempelvis cykelbyxor lämpar sig bäst vid cykling.

Hur ser träningskläderna ut?

Hur ytligt det än låter är det viktigt att du känner dig snygg i dina träningskläder. Självförtroendet ökar och du blir mer motiverad att gå till gymmet. Du kanske till och med orkar lyfta ett par kilo mer eller springa lite snabbare.

 

FAQ Sportkläder

Vad finns det för olika typer av träningskläder för herrar?

Hos oss hittar du bl.a. t-shirts, funktionströjor, shorts, löpartights, strumpor, mössor och vantar.

Vilka storlekar finns det på träningskläder för herr?

Våra träningskläder finns i storlek S-XL. 

Vad ska man tänka på när man köper träningskläder till herr?

Du bör tänka på bl. a. komforten, materialet, vilken aktivitet som ska utföras och var den ska utföras (inne/ute).

Hur tvättar man träningskläder bäst?

Följ tvättråden, undvik sköljmedel, tvätta eller häng upp kläderna direkt och torktumla dem inte.