Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hushålls- och köksmaskiner

Köpguide hushållsmaskiner – så köper du rätt köksmaskin

Det finns många olika hushållsmaskiner och varumärken att välja mellan när du ska köpa din nästa köksmaskin. Därför kan det vara svårt för dig som kund att fatta ett välgrundat köpbeslut. För att försöka underlätta för dig går vi här igenom vad du bör tänka på när du är på jakt efter en ny hushållsmaskin.

Olika sorters hushållsmaskiner

Det finns flera olika hushållsmaskiner som utför en rad olika funktioner i köket:

 • mixer
 • mikrovågsugn
 • kaffebryggare
 • kylskåp
 • vattenkokare
 • våffeljärn
 • brödrost
 • fritös
 • smörgåsgrill
 • stektermometer
 • hushållsvåg.

Som du märker kan en hushållsmaskin vara ganska enkel och det finns många prisvärda och billiga köksmaskiner. Men i denna produktkategori finner du även mer avancerade hushållsapparater som har en lite högre prislapp. När du ska köpa en hushållsmaskin behöver du därför se över ditt behov och fundera på vilken sorts köksmaskiner du kan tänkas behöva.

Tänk på detta när du ska köpa en köksmaskin

Det viktigaste att ha i åtanke när du kikar på hushållsmaskiner är ditt behov. Vilken slags köksmaskin behöver du och var går gränsen för din budget? Prislappen är förstås viktig men även vad du har tänkt använda din nya hushållsmaskin till och hur ofta den ska användas.

Du bör även ta hänsyn till storleken på ditt köp när du köper hushållsmaskiner. Till exempel är ofta bänkytan begränsad och du kan därför inte ha hur många och stora köksmaskiner som helst framme på en och samma gång. Och när du inte använder köksutrustningen behöver du kunna förvara den på ett smidigt sätt.

Även de funktioner som maskinen ifråga utför är viktig att ha i åtanke. Fundera också över hur pass användarvänlig den köksmaskin som du har tänkt införskaffa är. Tänk även på att den inte bara bör vara enkel att hantera utan även att rengöra.

Vanliga frågor om hushållsmaskiner

Vad är hushållsmaskiner?

Hushållsmaskiner är ett vitt begrepp som kan syfta på flera olika sorters produkter. Vi använder dock begreppet som ett samlingsnamn för lite mindre köksmaskiner.

Vilka köksmaskiner ska man ha hemma?

När du ska köpa en köksmaskin bör du fundera över hur ditt behov ser ut. Vissa kunder nöjer sig med en brödrost och en mikrovågsugn medan andra även tittar på hushållsvågar, vattenkokare m.m.

Vad kostar köksmaskiner?

Priset på hushålls- och köksmaskiner varierar kraftigt beroende på vilken sorts maskin du är ute efter. En stavmixer eller elvisp kan kosta från runt en hundralapp medan en mikrovågsugn ofta har en betydligt högre prislapp.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.