Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Mikrovågsugnar

Köpguide mikrovågsugnar – värm din mat snabbt och enkelt

Mikrovågsugnen återfinns i nästintill alla hushåll och är därmed en av de vanligaste köksapparaterna i de svenska hemmen. Därför finns det otaligt många alternativ att välja mellan idag. För att du ska välja en mikro som passar dig och dina behov finns det framförallt tre saker du bör ha i åtanke.

Tre saker att överväga när du väljer mikro

  • Hur stor mikro behöver du? Vilken storlek du ska välja beror på var du ska placera mikron och hur stora tallrikar som ska få plats i den.
  • Hur många watt ska mikrovågsugnen ha? I allmänhet brukar man säga att ju fler watt mikrovågsugnen har desto snabbare kommer du kunna värma din mat. Biltemas mikrovågsugnar har en maxeffekt på 700 watt.
  • Vilka funktioner vill du ha? De viktigaste är att du kan ställa in tillagningstid och effektnivå, men även en upptiningsfunktion och timer uppskattas av många. Våra mikrovågsugnar är lätta att ställa in med hjälp av knappar eller rattar och erbjuder flera effektlägen. De har dessutom en upptiningsfunktion.

Vanliga frågor om mikrovågsugnar

Hur fungerar en mikrovågsugn?

Mikrovågorna skapas med hjälp av en magnetron som gör att vattenmolekylerna i maten skakas om. Det resulterar i att maten blir varm.

Hur rengör man en mikrovågsugn?

Det enklaste sättet att rengöra mikron på är att ställa in en skål vatten och sätta igång den. Efter 2-4 minuter har matresterna mjukats upp och du kan torka ur mikron.

Hur mycket får plats i en mikrovågsugn?

Biltemas mikrovågsugnar har en ugnsvolym på 20 liter.