Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Stek- och grilltermometrar

Köpguide stektermometrar – rätt stektemperatur med en stektermometer

Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en van matlagare finns det olika redskap som underlättar matlagningen. Och ett av dessa är stektermometern som är nästintill oumbärligt för ett perfekt resultat varje gång.

Få bra resultat med en stektermometer

Med hjälp av en stektermometer kan du få ett bra resultat oavsett vad du tillagar för kött. Hos Biltema finner du olika modeller av trådlösa matlagningstermometrar. Dessa har snabbval för upp till åtta olika sorters kött.

Vanliga frågor om stektermometrar

Hur använder man en stektermometer?

Du sticker in stektermometern ordentligt i köttet, fisken eller fågeln. Hela mätsensorn ska vara i köttet vilket brukar vara 2-5 cm. Låt stektermometern sitta kvar under tillagningen.

Hur fungerar en trådlös stektermometer?

Den fungerar som en vanlig stektermometer fast utan sladd. Fördelen är att du kan lämna köket och ändå ha koll på maten.

Var ska man sätta i en stektermometer?

Stektermometern ska vara ordentligt i köttet för en korrekt avläsning. Du bör undvika att termometern ligger mot ett ben då detta kan leda till felaktiga värden.