Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Städning

Köpguide städning – städmaterial för ett fläckfritt resultat

När det kommer till städning är det viktigt att använda rätt städmaterial, dels för att hemmet ska bli så rent som möjligt, och dels för att underlätta för dig som städar. Det finns dock inte ett enskilt städredskap för hemmet som funkar för alla ändamål utan du behöver en smärre arsenal av städutrustning.

Grundläggande städutrustning för vardaglig städning

Rätt städmaterial är en förutsättning för en lyckad städning. Genom att använda bra städutrustning får du ett bättre resultat med mindre möda. Det stora utbudet av städgrejer på marknaden kan vara överväldigande. Förmodligen behöver du dock bara de mer grundläggande produkterna för att kunna städa ordentligt.

Med bara ett fåtal städredskap kan du rusta dig för allt från dammsugning till svabbning och annan rengöring i hemmet. För att göra detta behöver du produkter som dammsugare, svamp, hink, balja, mopp, fönsterskrapa, golvskrapa och diverse rengöringsmedel.

Rensa ut de städsaker som du inte använder

Det är lätt hänt att man under årens lopp samlar på sig fler städgrejer än vad man faktiskt använder. Därför kan det vara lämpligt att med jämna mellanrum gå igenom städskåpet och rensa ut gamla städredskap. Du kan se detta som en vårstädning av din städutrustning. Passa på att gå igenom dina moppar, borstar och andra städprodukter och gör dig av med de som inte håller måttet.

Genom att göra en sådan utrensning kan du göra plats för nya produkter som gör din städning lite roligare och enklare. För på samma sätt som du kan motivera dig själv till att träna genom att köpa nya träningskläder har inköp av ny städutrustning samma effekt. Det behöver inte alls vara tråkigt att städa så länge som du har bra städmaterial till ditt förfogande!

Vanliga frågor om städning

Hur ofta ska man städa?

Badrum och kök är två rum där du bör försöka hålla rent på daglig basis. Andra rum i hemmet kan städas mer sällan, förslagsvis en gång i veckan.

Vilken städutrustning behöver man?

Du bör sannolikt ha följande städutrustning hemma: dammsugare, golvmopp och hink, dammvippa, borstar, dammborste, skursvampar, sopset, vaskrensare och sprayflaskor.

Vad kostar städutrustning för städning?

Priset på städutrustning skiljer sig mycket åt beroende på vilken produkt du är ute efter. En dammsugare kostar flera tusenlappar medan mycket städmaterial är betydligt billigare än så.