Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Golvmoppar

Köpguide moppar - håll huset rent och fräscht!

Känner du att hela hemmet behöver ett lyft från smuts och fläckar? Då är det läge att köpa en modern mopp. I denna guide går vi igenom skillnaderna mellan en svabb och en golvmopp. Vi förklarar också varför microfibertrasor ger ett renare resultat!

Svabb - den klassiska skurmoppen

Svabbens huvud består av långa fransar och används tillsammans med vatten, hink och en urvridare. Den klassiska svabben kan användas till de flesta golv, men var sparsam med vattnet när du svabbar träytor - trä kan suga åt sig vattnet och svälla!

Golvmopp - moppar stora ytor snabbt

Golvmoppen består av ett skaft med ett stativ där en trasa sitter fast med kardborreband. Tack vare trasans stora, rektangulära form kan du torka stora ytor med några få svep! Vi har golvmoppar med smart urvridningsfunktion som vrider ur trasan när du trycker på skaftets handtag. På så viss slipper du blöta ned händerna.

Mikrofibermopp - suger effektivt upp smuts och damm

Mikrofiber är ett material med en utmärkt förmåga att samla in smuts och damm. En microfibertrasa är också mångsidig eftersom den kan användas blöt som torr. Använd moppen i torrt tillstånd för att suga upp damm och lösa partiklar. Blöt ned moppen för att torka bort fläckar som sitter fast hårdare. Håll utkik efter microfiber när du väljer mopp!

Vanliga frågor om moppar

Hur ofta ska man tvätta sin mopp?

Vi rekommenderar att du tvättar moppen efter varje gång du använt den. På så vis minskar du risken för att farliga bakterier samlas i trasan/fransarna.

Hur tvättar man en mopp?

Flera av våra moppars trasa/fransar kan tvättas i maskin i 60 grader. Du hittar mer information om tvättning hos respektive produkt här på sidan.

Vad kostar en mopp?

Våra moppar kostar mellan 100-150 kr.