Avkopplande spa hemma i trädgården

Kanske har solen börjat gå ner, barnen gått och lagt sig och lugnet börjar skölja över hemmet. Oavsett om det är stressiga dagar på jobbet, hektiska semesterdagar eller bara en stillsam helgdag är det alltid nyttigt att ta sig tid för avkoppling och nedvarvning. Hur gör du det på bästa sätt kanske du tänker då? Gör ditt eget hemmaspa säger vi!

Det är viktigt att ibland varva ner och slappna av ordentligt, och då menar vi inte i soffan framför tv:n. Vi menar slappna av på riktigt. Att få koppla bort alla måsten, och bara ta en stund för sig själv kan vara avgörande för att du ska orkar med vardagen.

Avslappning är avgörande för att du ska orka. Orka träna, arbeta och utföra alla vardagsaktiviteter.

Spabad – avkopplande bad året runt

Vatten som värmer och bubblar skönt, masserande strålar och mysig LED-belysning – allt det får du med ett spabad från Biltema. Med ett spabad kan du se framemot många ljuvliga och avslappnande stunder i trädgården, ensam eller tillsammans med familj och vänner. Tack vare pumpens inbyggda frostskydd kan du njuta av spabadet året runt. Detta förutsätter dock att pumpen är på och att spabadet används regelbundet.

76964
76986

Köp ditt spabad här

Skapa en harmonisk omgivning

Omgivningen och stämningen är a och o för att du ska kunna slappna av och njuta av tillvaron ordentligt. Du vill inte vara omgiven av störande ljud eller orosmoment när du försöker ha en rofylld stund. Så skapa din egen lilla oas i trädgården eller på terrassen. Använd dig av mysig utomhusbelysning, filter, ljus och grönska. Visst låter det avkopplande?

76960
76963
76959

Lampor och ljus

Med rätt belysning blir alla uteplatser mysiga och rogivande. Placera ut ljusslingor på terrassräcket, sätt solcellslampor i rabatterna eller placera levande ljus på borden runt dig. För visst finns det inget som skriver spa lika mycket som levande ljus? Som kanske till och med doftar gott?

Handdukar och filtar för extra värme

När du kommer upp ur badet kan det vara skönt att vira in sig i en handduk, eller slå sig ner i loungemöblerna och krypa ner under en mysig filt. Så investera in tjock och mjuk fleecepläd, eller varför inte en praktisk pläd med luva och armar? Eller kanske är det en värmande morgonrock som du behöver?

Dekoration och grönska på altanen

För att kunna skapa den där avkopplande oasen kan det också vara en god idé att dekorera uteplatsen med grönskande växter, eller stämningsfulla dekorationer och ljuslyktor. När mörkret kryper sig närmre finns det ju inget mysigare än att tända levande ljus och se dem skugga sin omgivning.

Musik

Oavsett om det är till tonerna av akustisk musik eller modern pop så är musik fantastisk på att sätta stämningen och hjälpa till att koppla bort stressmoment. Därför kan det vara en ypperlig idé att köpa en liten bluetooth-högtalare som du kan ha med dig ute i trädgården när det är spadags.

Relaterade artiklar

Inred trädgården

Inred trädgården

Är det dags att göra i ordning trädgården inför säsongen? Kolla in vårt breda utbud av utemöbler som skapar din trädgårdsoas.

Laga maten utomhus

Laga maten utomhus

Det är praktiskt och enkelt att laga mat utomhus, och hela familjen kan vara med och bidra.

Odla på balkongen – En grön stadsoas

Odla på balkongen – En grön stadsoas

Vill du börja odla? Inga problem säger vi, på din balkong kan du göra det mesta!