Börja ett nytt liv när barnen flyttar hemifrån – 5 tips för renovering av hemmet

Börja ett nytt liv när barnen flyttar hemifrån – 5 tips för renovering av hemmet

Den efterlängtade och fruktade dagen kommer obönhörligt, och den förändrar vardagen för alltid. Att ett barn flyttar hemifrån innebär en emotionell omvälvning för föräldrarna som lämnas att sorgmodiga minnas barnets första steg, den första tandlossningen och den första skoldagen. Å andra sidan är en ung person som prövar sina vingar även en stor källa till enorm stolthet och glädje för föräldrarna.

Den nya fasen i de ungas liv innebär också frihet: föräldrarna får en unik möjlighet att renovera hemmet!
Vi har sammanställt renoveringstips som hjälper dig att enkelt uppgradera barnets rum, för ett nytt ändamål.

När den sista flyttkartongen bärs in i barnets nya hem kommer ett skede av livet till ända. Detta är ofta tuffare för föräldrarna än för barnet.
Inför en stor och genomgripande förändring grips man av alla slags känslor och tankar, och de är alla helt tillåtna. Det viktigaste är att ge sig själv tillstånd att sörja slutet på en betydelsefull tid. Samtidigt kan du också uppmuntra ditt barn att leva ett självständigt liv och erbjuda stöd på vägen när det behövs. Sådana stunder kommer, det är helt säkert.

Barnets flytt hemifrån innebär också frihet för er som är föräldrar. Det väcker frågan om vad man ska göra med rummet, där barnet bodde. När barnet har flyttat ut är det en god idé att göra ändringar i hemmet. Det är vettigt att så småningom ta det lediga rummet i annat bruk. Man kan göra rummet till gäst- eller arbetsrum, bibliotek, hobbyhörna eller vad du nu har drömt om genom åren. Det är inte svårt att uppgradera rummet!

5 tips för renovering av ett tomt rum

1. Med rejäla verktyg blir renoveringen så mycket enklare

Kontrollera att du har alla nödvändiga verktyg och renoveringsmaterial innan du börjar med arbetet. På Biltema hittar du rätt verktyg för både stora och små renoveringsprojekt.

Kolla in vårt sortiment av skruvar, pluggar och muttrar

2. Ge rummet en ny look – måla eller tapetsera väggarna

Du kan enkelt ge det tomma rummet en ny look genom att måla eller tapetsera väggarna. Vilken färg har väggarna i rummet du alltid drömt om? Nu är det dags att förverkliga dina vildaste drömmar med målarpenseln i högsta hugg. Är det månne en känsla av lugn du vill förmedla med en diskret färgskala? Vad du än vill åstadkomma, kan du styra kosan till Biltema och köpa måleritillbehör och måleriverktyg och högklassiga tapetserarverktyg.

Vårt sortiment inom färg

3. En praktisk förvaringslösning håller ordning på torpet

Ett tomt rum innebär ju också förvaringsutrymme – och av sådant kan man ju aldrig ha för mycket. Hyllsystem och förvaringshyllor håller ordning och reda i det nya gäst-, arbets- eller hobbyrummet. Då allt har en egen plats, är det lätt att hålla rummet snyggt och prydligt. Hobbyartiklarna eller kontorsmaterialen är lätta att hitta om du ordnar dem i förvaringslådor med lock. En pall med förvaring är både hemtrevlig och praktisk. En flätad korg är ett trendigt inredningselement, som också kan användas som förvaring.

Kolla in våra smarta förvaringslösningar

4. Skapa en varm atmosfär

Det är enkelt att skapa stämning i ett renoverat rum. Olika plädar, fårskinn, doftljus och lyktor sprider en känsla av trevnad i såväl gästrum som bibliotek. Den mönstrade bomullsmattan mjukar upp stämningen, och vaserna av återvunnet glas fungerar som vackra detaljer, till exempel på en bokhylla.

Upptäck vårt breda sortiment av inredning

5. Inramade fotografier väcker minnen

När ett barn flyttar hemifrån, försvinner inte de underbara minnena någonstans. Många av minnena har också förevigats på fotografier. Det tomma rummet kan dekoreras med familjefotografier från olika skeden i livet. På Biltema hittar du fotoramar av olika storlekar målade svart eller vitt, där de fina fotografierna kommer till sin rätt. På en fotohylla kan du låta dina foton och andra viktiga minnen stå framme.

Du hittar våra fotoramar här

Träna hemma

Ja, barnens gamla rum kan ha många nya användningsområden, där det bara är fantasin som sätter gränserna. Kanske kan du inreda det till ett gym, så att du kan träna hemma?
Vi har många effektiva träningsredskap och praktiska träningskläder i vår Yosemiteserie, som är skapad med det nordiska klimatet i åtanke.

64219

Kolla in vårt träningssortiment från Yosemite

Det är som sagt bara fantasin som sätter gränser för vad du vill göra med rummen, så go for it!
Förverkliga dina renoveringsdrömmar!

Relaterade artiklar

Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Kom ihåg-lista för flytten hemifrån

Innan du kan flytta hemifrån till studentbostaden måste du vara beredd på att flytten kräver en hel del jobb. Här följer några tips på hur du snabbt kan genomföra flytten och börja njuta av studentlivet!

Köp gamingutrustning för hela familjen

Köp gamingutrustning för hela familjen

Oavsett behov eller ambitionsnivå, eller om du arbetar hemifrån, kan du nu hitta bra gamingutrustning och gamingtillbehör på Biltema.

Så renoverar du badrummet själv

Så renoverar du badrummet själv

Ska du renovera eller bygga nytt badrum? Vad roligt! Vid en renovering eller nybyggnation av våtrum finns det några saker du behöver ha koll på. Vi guidar dig!