Liten som stor – hitta rätt sportutrustning på Biltema

Liten som stor – hitta rätt sportutrustning på Biltema

Fotboll, basket, innebandy, bordtennis, badminton, ja listan över populära inomhussporter kan göras lång. Lika lång som listan på kvalitativ sportutrustning som du kan hitta hos oss på Biltema. Hos oss hittar du allt från barnens första innebandyklubba till reservbollarna till tennisträningen.

Kanske ska du eller barnen testa på en ny sport?

Ofta behöver man inhandla ny sportutrustning när man ska börja på en ny sport. Många väljer att inte spendera för mycket pengar på dyr märkesutrustning innan man vet att den nya idrotten kommer bli en bestående aktivitet. Därför är vårt sortiment helt perfekt, där du får både kvalitet och mängder av olika typer av utrustning till din sport – till ett rimligt pris.

Basket

Drömmer barnen om att bli nästa Michael Jordan och sätta snygga kast från trepoängslinjen? Ge dem en basketboll så att de kan öva hemma på uppfarten, eller en boll att ta med sig till basketträningen. I vårt sortiment hittar du välbalanserade basketbollar i olika storlekar. Basketbollarna ger ett bra grepp, fin studs och passar såväl nybörjare som rutinerade basketspelare. Det är bara att börja öva på dribblingar och straffkast!

Vårt basketsortiment

Innebandy

Innebandy är en fartfylld och rolig lagsport, som många väljer att testa på i ung ålder, men även spela för motions- och skojsskull under äldre dar. Innebandy är en sport som passar de flesta, och kan spelas både inomhus och utomhus. Det är en populär sport att samla grannbarnen runt, för en innebandyturnering på gatan.

Men många som tränar innebandy gör det inomhus i en idrottshall, och då behövs det såväl rätt innebandyklubba som innebandybollar. Och allt det hittar du hos oss på Biltema! Du kan till och med köpa innebandymål så att ni kan träna på skott och målgester där hemma.

Våra innebandyklubbor

I våra sortiment av innebandyklubbor hittar du matchklubbor som är godkända av IFF (International Floorball Federation). Dessa är lätta och med sitt styvt skållade blad ger den dig bra bollkontroll och ett rappt skott. Vi har även innebandyklubbor med ett rakt blad, som gör det lätt för barn och nybörjare att spela oavsett hur de håller klubban.

Hur väljer jag rätt innebandyklubba?

Innebandyklubbor är antingen vänster- eller högerfattade, och vilken du ska ha beror på vilken hand du har närmst klubbladet. Om du har vänster hand längst ner så är det således en vänsterklubba som du ska köpa, och vice versa. Det är också viktigt att du provar ut rätt längd på innebandyklubban innan du köper den.

Din längd = Skaftlängd på innebandyklubban: 

  • 110-125 cm = 65 cm skaftlängd
  • 130-135 cm = 75 cm skaftlängd
  • 150-160 cm = 87 cm skaftlängd
  • 170-180 cm = 96 cm skaftlängd
  • 180-190 cm = 100 cm skaftlängd

Vårt innebandysortiment

Fotboll

Fotboll är i mångt och mycket en utomhussport, men spelas under stora delar av vintern inomhus av såväl yngre som äldre barn. Kanske vill du ge barnen en möjlighet att öva upp sina fotbollskunskaper hemma i trädgården eller nere i källaren, eller spela match mot kompisarna? Eller så kanske du själv spelar fotboll med dina vänner och behöver ha med en matchboll?

Oavsett vad du ska ha fotbollen till så hittar du välbalanserade och slitstarka fotbollar, för både inom- och utomhusbruk i vårt sortiment. Fotbollarna finns att köpa i olika storlekar, färger och material för att passa både stora som små fotbollsspelare.

Vårt fotbollssortiment

Racketsporter

Racketsporter är populära just för att man kan utöva dem på så många olika nivåer. Du kan både träna för att tävla och spela på hobbynivå med vännerna. I Biltemas sortiment av racketsporter hittar du sportutrustning till de mest populära sporterna inom genren, badminton, tennis och bordtennis. Vår racketsutrustning är perfekt för dig som spelar på hobbynivå, eller som är helt ny på planen och vill testa på om sporten är något för dig.

83915

Badminton

Badminton är en favoritaktivitet hos många, just för att det är enkelt att spela och nästan alla kan delta utifrån sin egen förmåga. Hos oss på Biltema hittar du bland annat ett praktiskt badmintonset med bollar och tillhörande väska med handtag, så att setet är lätt att ta med sig till badmintonhallen, stranden eller ut i trädgården.

Bordtennis

Bordtennis, eller pingis som det även kallas, är en riktig familjefavorit. Bordtennis är också perfekt om barnen vill bjuda in kompisarna till en klassisk rund-pingisturnering och springa sig rosiga om kinderna tills en av dem står som vinnare. Pingis kan spelas av många, det enda du behöver är bordtennisrack, pingisbollar och ett pingisnät. Har du inte plats för ett helt pingisbord kan du köpa ett flexibelt bordtennisnät som du enkelt fäster på ett vanligt rektangulärt eller kvadratiskt bord där hemma. På så vis kan du även ta med dig bordtennisen på semester i stugan, till kompisarna eller på AWn med jobbet.

Tennis

Tennis är en fartfylld och populär sport att utöva, såväl inomhus som utomhus under den varma sommarsäsongen. Oavsett om du är en inbiten tennisspelare eller precis har börjat spela så behöver du tennisbollar. Hos oss på Biltema hittar du storpack med slitstarka, gasfyllda och studsiga tennisbollar. Du kan handla mjukare tennisbollar som är anpassade för barn och nybörjade, men du hittar även tennisbollar som är godkända för spel enligt Internationella Tennisförbundets (ITF) standard.

Vårt sortiment inom racketsport

Bra att ha till träningen

Förutom klubbor, rack och bollar, som givetvis är det viktigaste att ha med till träningen så finns det annan utrustning som kan vara bra att inhandla. En vattenflaska är alltid bra att ha med sig, så att du kan ta dig en välbehövlig vattenpaus och torka svetten.
Har du många bollar i luften? Eller i alla fall många bollar hemma i sportlådan? Då är det också en bra idé att ha en bollpump i närheten, du vet aldrig när bollarna behöver fyllas på med luft.  

Relaterade artiklar

Allt du behöver för din hemmaträning

Allt du behöver för din hemmaträning

Spara pengar och sänk din träningströskel genom att träna hemma. På Biltema hittar du allt du behöver för ett bra träningspass.

Träleksakerna som barnen kommer att älska

Träleksakerna som barnen kommer att älska

Är du på jakt efter träleksaker? Då har du kommit rätt!

En dag på stranden

En dag på stranden

En dag på stranden kan som vi alla vet se väldigt olika ut. Oavsett vad du tycker om att göra på stranden, har vi strandprylarna som gör dagen till en sommarsuccé.