Grillsäsongen känner inga gränser

Grillsäsongen känner inga gränser

Grillning är långt ifrån något som man bara ägnar sig åt under sommarhalvåret. Det går att grilla året runt – även om maten ska avnjutas inomhus.

För vissa är grillning ett lätt och snabbt sätt att fixa middagen. För andra är grillning mer av matlagningskonst och en livsstil som vänner och familj är en viktig del av. Oavsett motiv är det ett faktum att fler och fler svenskar tänder grillen när det ska lagas mat – speciellt nu när det gör att man kan sänka elräkningen.

Svenskarna grillar helst korv, olika typer av kött och mat på spett. När du grillar på vintern kan det vara en fördel att välja en meny som gör att du inte behöver stå ute i kylan alltför länge och passa maten. Du kan till exempel laga gryträtter i en gjutjärnsgryta eller grädda en grillpizza på en pizzasten. Det är bara att släppa loss kreativiteten, ta vara på säsongens råvaror och se möjligheterna i den smak som grillen bidrar med.

Grillutrustning för grillning året runt:

Varje dag är en grilldag med en gasolgrill

Med en solid och snabbstartad gasolgrill kan du grilla året runt. Överväg att investera i en grill på hjul, så att du enkelt kan ställa den åt sidan när du inte grillar. OBS! Gasregulator och slangar måste köpas separat.

Se till att du har den nödvändiga grillutrustningen

Ingen grillning utan rejäla grillredskap. Du kan med fördel köpa ett set med flera redskap, som en stekspade, en grillgaffel och en tång i rostfritt stål – perfekt när du ska flytta runt grillmaten på grillen.

84614

Grillbord till uteköket? - Komplettera med ett "växtbord" och ställ det bredvid din grill. Då finns det plats för att ordna eller laga mat.

Sätt matlagningen i neutralläge

För dina gryträtter behöver du en robust stekgryta – och läckra ingredienser. Biltemas gryta, som du hittar nedan, tål höga temperaturer och är därför ett smart val när du lagar mat på grillen.

Spröd och luftig botten

En pizzasten ger dig känslan av en stenugnsbakad pizza. Vår pizzasten tål temperaturer på upp till 900 °C och stenen kan läggas direkt på grillen. OBS! Endast avsedd för användning på kol-/gasolgrillar.

Slipp bränna fingrarna

Pizzastenen är oumbärlig när du ska flytta din hemgjorda pizza från den varma pizzastenen till middagsbordet. Pizzaspaden är lätt att använda och tar inte mycket plats när den är hopfälld.

Ta bort smuts och fastbrända matrester med grillrengöringsmedel

Om du rengör och underhåller din grill och grillgallret förlänger du grillens livslängd. Använd gärna grillrengöring, som effektivt tar bort fett, sot och fastbrända matrester.

Grillborsten är din vän

När grillmenyn är avklarad rekommenderar vi att du rengör gallret med en grillborste. På så sätt hålls gallret rent och maten riskerar inte att bränna fast nästa gång du grillar.

Se Biltemas hela sortiment av grillutrustning och grilltillbehör samlat på ett ställe. Vi hoppas att grillsäsongen blir fantastisk – året runt.

Grillar och grilltillbehör

Relaterade artiklar

Avkopplande spa i trädgården

Avkopplande spa i trädgården

Det är viktigt att ibland varva ner och slappna av ordentligt. Gör det med ett spabad hemma i trädgården. Vi ger dig våra bästa spa-tips!

Bekämpa skadedjur i trädgården

Bekämpa skadedjur i trädgården

Det finns många produkter, medel och husmorsknep för att hålla skadedjuren på lämpligt avstånd från din trädgård. Här får du våra bästa tips!

Trädgårdskalender - månad för månad

Trädgårdskalender - månad för månad

En kalender för ditt trädgårdsarbete. Här guidar vi dig månad för månad.