Möt Camilla - praktikant i varuhus i Danmark

Möt Camilla - praktikant i varuhus i Danmark

Namn: Camilla Nørgaard Rasmussen

Ålder: 33

Befattning: Expedit-trainee (vuxenpraktikant)

Gillar du den blå färgen?

Ja – eller nu är det ju mer referensen till att vi ser ut som smurfar som jag inte gillar lika mycket. Jag har inget emot den blå nyansen. Den gör bara att man ser oss och att kunderna vet att vi är här för att hjälpa till. Vi är lätta att känna igen när vi springer runt i vår uniform. Den blå nyansen är OK, men väldigt blå – det är Biltema-blått.

Varför valde du att gå en trainee-utbildning på Biltema – vad tilltalade dig mest?

Själva butikssortimentet. Jag har alltid velat jobba i butik, men det beror också på vad det är för typ av butik. Jag vill bara inte jobba i en mataffär, utan helst ute i specialbutikerna, där jag jobbar med sådant som jag själv använder i min vardag. Jag har handlat på Biltema med min familj sedan varuhuset öppnade i Næstved. Så jag har alltid haft bra koll på butiken. Jag fick möjligheten att börja som vikarie för ett år sedan, och eftersom jag inte hade någon butiksutbildning frågade jag om kunde få bli en vuxenpraktikant. Biltema sa då att om jag kände att jag passade in, gillade att vara här och kommer överens med de andra så fanns det säkert en möjlighet.

Du kan få ta mycket ansvar på golvet. Trivs du med att ha mycket kundkontakt och eget ansvar i din vardag?

Ja – mycket. Jag har själv sökt kundkontakt eftersom jag har haft några jobb där jag inte har jobbat med människor. Jag har gått mycket ensam och saknat den där ”hjälpsamheten”, det vill säga möjligheten att hjälpa någon, göra något för någon och prata med någon.

Jag tycker att det är fantastiskt att kunderna kommer och frågar och man får hjälpa dem och använda sin kreativitet och sina kunskaper för att hjälpa dem med deras projekt. Man blir bara glad när man får ett ”tusen tack för hjälpen” och kan svara ”ingen orsak!”. Jag älskar kundservicebiten.

Vad är det bästa med din arbetsdag i butiken?

Det allra bästa är kundkontakten – servicen man tillhandahåller, men jag gillar också produktutvecklingen. Utgångna varor, nya varor, registrering av produkter, sorteringen av dem och hur varan ska stå i butiken. Om du till exempel flyttar produkten till en ny plats så säljer den bättre än när vi hade den på en annan hylla. Så själva utvecklingen i butiken gör att det är roligt att jobba här. Ingen dag är den andra lik.

Upplever du att du din utbildning förberedde dig för att arbeta i detaljhandeln?

Ja, det tycker jag. Efter att vi har fått veta att det är vårt eget team med enbart Biltema-elever. Vår lärare tycker att det är viktigt att vi pratar om produkter och våra system som vi arbetar med. Vi får också möjlighet att prata med några av de andra på företaget. VD och huvudkontoret, där vi får insikter och tankar om framtiden. Det är inte ”bara” att stå i butik. Vi får en grundlig utbildning, ner till minsta detalj, och kan därefter fördjupa oss så mycket vi vill. Det handlar inte om att kunna, det är mer vad du själv vill uppnå. Du kan ge förslag och de lyssnar på dig. De är också alltid öppna för att lyssna på dem och hur de kreativa tankar du har kan fungera i butiken. Det gäller både displayer och andra varor samt varor som kunderna frågar efter men som vi inte har. De är verkligen öppna här på Biltema. Det får dig också att känna dig lyckligt lottad. När du hör om andra butiker och utbildningar får jag känslan at man får lite mer här. Du kan påverka och det tycker jag är fantastiskt.

Om du skulle välja en favoritprodukt på Biltema – vilken skulle det vara?

Ja, det har jag tänkt mycket på. Jag har ingen favoritprodukt eftersom det är så svårt att bara välja en.

Jag köpte tågbanan till min son i julklapp och min mamma köpte den stora tågbanan – han har haft ett stort leende på läpparna sedan dess. Han bara älskar att leka med tågbanan. Jag har köpt joggingkläder till mig själv, och så strumporna med korvmotiv. De är så sköna. De är fantastiska och jag har själv t-shirten med korvmönster och en luvtröja. När den inte tvättas har jag på mig den.

Jag har för många favoriter.

Relaterade artiklar

Träffa våra kollegor!

Träffa våra kollegor!

Ta del av spännande intervjuer med våra kollegor och läs mer om hur det är att arbeta på Biltema här.

Så är det att arbeta på Biltema

Så är det att arbeta på Biltema

Är du sugen på att arbeta på Biltema? Läs mer om vår organisation och ta del av vilka olika tjänster du hittar hos oss.

Lediga tjänster hos Biltema

Lediga tjänster hos Biltema

Här hittar du alla våra lediga tjänster. Kom och arbeta med oss!