Smart luftrenare och golvfläkt - många fördelar

Smart luftrenare och golvfläkt - många fördelar

Huvudvärk, trötthet, allergibesvär eller värme. Det är ofta symtom vi får när luften är dålig eller helt enkel för varm. Dålig luft påverkar oss olika, men det påverkar oss allt som oftast negativt. Med en luftrenare eller fläkt från Biltema förbättrar du effektivt inomhusluften i ditt hem, kontor eller stuga.

Vi har väl alla suttit i ett rum där det känns som att luften håller på att ta slut eller på ett kontor där sommarvärmen inte har stannat utanför fönsterna. I stadsmiljöer är avgas- och partikelhalter ofta höga, vilket så klart påverkar inomhusmiljön negativt. Det kan i värsta fall bidra till en ökad risk för astma eller allergier.
Så, luften vi andas påverkar oss helt klart och visst vill vi andas in så ren luft som möjligt då? Så gör dig själv och familjen en tjänst, investera i en luftrenare eller fläkt som hjälper till med inomhusluften – ni kommer inte att ångra er.

Allt inom fläktar och inomhusklimat

Hur fungerar en luftrenare?

Luftrenaren har ett effektivt trestegsfilter bestående av ett förfilter, ett HEPA 13-filter och ett aktivt kolfilter. Detta gör att den renar luften och fångar upp hår, damm, små partiklar, bakterier, rök, pollen och andra allergener. Med en luftrenare blir luften både renare och lättare att andas. För mest effektiv luftrening ska du ha luftrenaren på i det rum där du befinner dig mest, till exempel i sovrummet eller i vardagsrummet. Vår luftrenare lämpar sig bäst för rum mellan 20-22 m3.

Fördelar med en luftrenare

 • Renar inomhusluften
 • Minskar allergibesvär
 • Tystgående nattläge
 • Inbyggd sensor som mäter luftkvaliteten
 • Går att fjärrstyra med app eller via luftrenarens touchpanel

Specialfunktioner

Biltemas luftrenare har tre fläkthastigheter att välja mellan, så att du kan anpassa luftrenaren utifrån storleken på rummet den står i. Luftrenaren är perfekt att ha i sovrummet eftersom den har ett nattläge, som gör den mer tystgående. Du kan också välja att ställa in den i autoläge, då känner den själv av vilken fläkthastighet som är optimal utifrån luftkvaliteten i rummet.

Ljusindikator

Eftersom vår luftrenare är smart har den en inbyggd sensor som mäter luftkvaliteten i rummet och indikerar status genom olika ljus. Luftrenaren indikerar även när det är dags att byta filter.

 • Blått sken innebär mycket bra luft.
 • Grönt sken innebär bra luft.
 • Oranget sken innebär ohälsosam luft.
 • Rött sken innebär att luften är farlig att andas in.

Luftrenare för pollenallergi

Lider du kanske av nästäppa, nysningar eller kliande ögon på grund av pollenallergi? Testa att använda en luftrenare i hemmet, eller i ditt sovrum och upplev skillnaden på luften du andas och dina minskade pollenbesvär. Luftrenaren förbättrar luften du andas och filtrerar bort en del av de pollenpartiklar som finns i luften. Luftrenaren filtrerar även effektivt bort pälsallergener, rök och matos.

Smart golvfläkt

En effektiv fläkt är räddaren i nöden under varma sommardagar eller i kvava rum där du behöver svalka och fläkta dig. Har du någon gång försökt gå och lägga dig i ett alldeles för varmt sovrum och inte kunnat somna? Välkommen till klubben.
Lösning på varma rum stavas Biltemas smarta golvfläkt!

69051

Hur fungerar en golvfläkt?

Biltemas golvfläkt är en pelarfläkt, med formen av en pelare. En fläkt flyttar kort och gott runt luft i rummet, genom att skjuta bort den varma luften och skapar en känsla av vind som kyler ner oss istället.  Biltemas stående golvfläkt har tre hastigheter, så att du enkelt kan anpassa fläktandet efter dina behov. Golvfläkten roterar och sprider på så vis svalka i hela rummet. Biltema golvfläkt har även en inbyggd timerfunktion med 60 minuters intervall från 1-8 timmar.

Ett annat stort plus till golvfläkten är att den är effektiv att ha i ett rum där personerna föredrar olika temperaturer, eftersom vinden kan riktas och svalkar de som behöver den. En bra lösning på kontoret helt enkelt!

Bra att tänka på när du ska köpa fläkt

 • Utgå från rummets storlek
 • Fläktens design. Passar den in i hemmet?
 • Är den utrustad med hastighetsinställning?
 • Har den timer?

Så styr du vår luftrenare och golvfläkt

Vår luftrenare och smarta golvfläkt styr du antingen på touchpanelen, med fjärrkontroll eller direkt från din smartphone med en app som heter Tuya Smart. På båda ställena kan du ställa in tid för när luftrenaren och golvfläkten ska starta eller stängas av.

Tuya smart

Tuya Smart är en app som fungerar med alla de Smarta Hem produkter som vi har på Biltema. Med Tuya Smart kan du fjärrstyra dina uppkopplade smarta produkter, vart du än befinner dig. Appen laddas ner kostnadsfritt från App Store eller Google Play.
Läs mer om Tuya Smart

Relaterade artiklar

Smart belysning – med ett knapptryck

Smart belysning – med ett knapptryck

Byt ut dina befintliga ljuskällor till våra smarta, och upplev hur enkelt du kan ta full kontroll över din ljussättning.

Köp en robotdammsugare – underlätta städningen

Köp en robotdammsugare – underlätta städningen

Schemalägg städningen hemma med en smart robotdammsugare.

Frågor och svar om Smarta Hem

Frågor och svar om Smarta Hem

Vi svarar på de vanligaste frågorna om Smarta Hem och våra smarta produkter.