Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Vinkelslipar

Köpguide vinkelslipar – välj rätt vinkelslip till dina projekt

Oavsett om du är byggnadsarbetare eller hemmasnickare är vinkelslipen ett verktyg du inte klarar dig utan. Om du väljer en vinkelslip som är anpassad till ditt projekts förutsättningar, kommer du få ett bättre resultat. Hos Biltema hittar du därför ett brett utbud av vinkelslipar; stora och små, batteridrivna som sladdrivna.

Slipa, kapa, rengöra – vinkelslipen gör allt

Du byter ut bladen på vinkelslipen beroende på vilken uppgift du vill utföra. Det fiffiga är att beroende på vilken skiva du väljer kan vinkelslipen kapa, slipa och rengöra material. Biltema har kapskivor som bland annat klarar av rostfria material, aluminium, stål, sten och betong. För slipning och rengöring finns också ett brett utbud av skivor i olika storlekar. Men kom ihåg, använd bara skivan till den uppgift/material den är avsedd för.

Batteridriven eller sladdriven vinkelslip?

Den största fördelen med en batteridriven vinkelslip är att du slipper sladden. Du är inte begränsad till att stå nära ett eluttag och du kan inte trassla in dig i en sladd. Fördelen med en sladdriven vinkelslip är att du får betydligt mer kraft än med en batteridriven. Dessutom kan du köra maskinen hur länge som helst – det finns inget batteri som kan ta slut.

Hur stor kapskiva ska du ha?

Biltema har vinkelslipar med kapskivor från 115 ända upp till 230 mm i diameter. De förstnämnda passar utmärkt till att skära i metall och komma åt i trängre utrymmen. Med en kapskiva på uppåt 230 mm har du möjligheten att skära igenom tjocka material. Men kom ihåg att bara använda kapskivan till de material den är avsett för, annars riskerar bladet att gå sönder.

Liten vinkelslip – behändig och lätt

Biltemas lilla vinkelslip AG 125 C har en navrondell med bara 125 mm i diameter, vilket gör verktyget perfekt för att slipa mindre ytor och skära igenom tunnare material. Den relativt låga vikten på 1,9 kg gör att du kan jobba längre utan att bli trött i armarna. Precis som med flera av våra vinkelslipar är AG 125 C utrustad med sprängskydd. Sprängskyddet skyddar skivan från oavsiktlig beröring vid användning. Om olyckan skulle vara framme och skivan sprängs, skyddar sprängskyddet delarna från att träffa användaren.

Vanliga frågor om vinkelslipar

Vad ska man tänka på när man arbetar med en vinkelslip?

En vinkelslip låter högt och stänker damm flisor vid användning. Därför rekommenderar vi att du använder hörselkåpor, mask och skyddsglasögon.

Hur byter man skiva på en vinkelslip?

Följ instruktionerna som finns i din vinkelslips medföljande manual.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.