Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Nitar

Behöver du sätta ihop material i metall?
Då är nitar en bra lösning. Nitning är ett smidigt sätt att sammanfoga material eftersom det är en hållbar metod som klarar höga temperaturer. Du behöver bara veta vilken miljö nitarna ska användas i för att få dem som passar bäst för uppgiften.
På Biltema har vi ett stort utbud i olika utföranden. Klicka runt här på sidan för att hitta det verktyg som passar dig bäst.

Montera och fäst material med nitar

Nitar används generellt för att sammanfoga två material och består för det mesta av en axel med halvrunt huvud. Tumregeln är att nitar över 8 mm ska värmas upp innan de kan fästas.
Kanske tänker du främst på den typ som används för att foga till exempel läder i ett bälte. Men det finns en annan och mer tålig typ som du kan läsa mer om nedan.

Pop- eller blindnitar

Denna variant kan användas till många olika saker, men är perfekt för speciellt hårda material som plåt och metall. Den är rörformad med ett dragstift i mitten och kallas även för blindnit eftersom den kan även om du bara har åtkomst till ena sidan av materialet.

Vad kan de användas till?

  • Till att fästa stänkskärmar på bilen
  • För montering av takrännor
  • För att fästa registreringsskylten på bilen
  • För att reparera rostiga utvändiga delar av metall

Den budgetvänliga versionen: aluminium

På Biltema säljer vi den billigare versionen i aluminium. Trots priset är detta en nit av hög kvalitet som kan användas i många olika situationer.
Du behöver därför inte tveka på grund av det låga priset – kvaliteten finns det inget att anmärka på. Det kan vara rätt variant för just din uppgift. Till exempel nitning av plastdelar.

Hitta rätt storlek

När det gäller var och hur du ska använda de aktuella nitarna kan storleken också vara värd att titta närmare på. Hos oss kan du köpa varianter i ett stort antal storlekar.
Om den är över 8 mm och måste värmas upp, kan du använda ett nitjärn som används för att ge huvudet önskad form.