Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Tryckluft ger mycket kraft för lite pengar!

Köpguide tryckluft – prisvärda tryckluftsverktyg som gör jobbet enklare

När du behöver fixa där hemma finns det olika tryckluftsverktyg som kan komma väl till hands. Verktyg som drivs av tryckluft är ofta prisvärda och kan användas till många olika sorters arbeten. Men vad bör man tänka på när man köper tryckluftsverktyg av olika slag? Fortsätt att läsa så får du svaret!

Handverktyg som drivs med tryckluft är ofta prisvärda

I princip året runt finns det saker och ting som behöver fixas i ordning hemma. Det finns flera olika verktyg som drivs med tryckluft och kan vara till din hjälp. Några exempel på tryckluftsverktyg är: mutterdragare, spikpistol, färgspruta, dyckertpistol och slipverktyg. Som du märker har dessa varierande användningsområden.

Priset på tryckluftsverktyg kan variera en del. En bra tumregel är att lägga lite mer krut på de verktyg som du kommer att använda mest. Men få verktyg som drivs av tryckluft har en betydligt högre prislapp än själva kompressorn. Och tryckluftsmaskiner är i regel billigare än handverktyg som drivs av andra energikällor. Så du kan sätta samman en bra och prisvärd verktygslåda genom att nyttja tryckluftens kraft.

Att tänka på när du köper tryckluftsverktyg

Tryckluft ger mycket kraft för lite pengar. Det är också ett hållbart och pålitligt alternativ till batterier. Du får ett kraftsystem med en högre förväntat livslängd och lägre kostnader genom hela livscykeln. Dessutom är tryckluft enkelt att använda och kräver väldigt lite underhåll. Genom att använda tryckluftsmaskiner istället för el- eller batteridrivna handverktyg kan du därmed spara pengar i längden.

För att överföra tryckluften från din kompressor till ditt luftverktyg behöver du en tryckluftsslang. Det finns slangar i olika längder och diametrar att välja mellan. Hur pass brett urval av tryckluftsverktyg och tryckluftsslangar du behöver bör du avgöra utifrån din budget och hur ofta du använder dina verktyg. I våra varuhus hittar du tryckluftsverktyg och tryckluftstillbehör som hjälper dig att komma igång och upptäcka tryckluftens kraft!

Vanliga frågor om tryckluft

Vad är tryckluft?

Tryckluft är luft som har pressats samman med hjälp av en kompressor. Tryckluften har därmed en mindre volym och används bland annat för att driva olika slags verktyg.

Hur fungerar tryckluft?

En motordriven kompressor används för att skapa tryckluft. Tryckluften är komprimerad och energi frigörs när luften väl släpps ut igen.

Vad kostar tryckluft?

En renblåsningspistol kan kosta från under femtiolappen medan en kompressor kostar från under tusenlappen till tiotusentals kronor.