Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Dyckertpistoler

Köpguide dyckertpistoler – spika eller klamra med en dyckertpistol

En dyckertpistol är ett mångsidigt verktyg där du enkelt kan till exempel spika fast lister eller tyg. Du kan använda den för att med både spik och klammer. Men trots detta verktygs stora användbarhet är det viktigt att du väljer rätt modell. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av din dyckertpistol. Här berättar vi hur du kan tänka när du gör ditt val.

Så väljer du rätt dyckertpistol för ditt behov

En dyckertpistol kan liknas vid en spikpistol men är aningen mindre kraftfull. Den passar därför perfekt vid olika sorters projekt i hemmet. Att använda en dyckertpistol anses av de flesta som relativt enkelt. Givetvis ska du dock försäkra dig om att inga djur eller barn är i närheten när du använder den.

När du ska köpa en dyckertpistol på Biltema kan du välja produkt utifrån dessa faktorer:

  • Längd på dyckert och klammer. Det finns flera olika dyckert och klamrar som kan användas för olika ändamål. Därför är det viktigt att dessa är kompatibla med din dyckertpistol. Som tur är klarar våra modeller flera olika längder på dyckert och klamrar. Ju bredare spektra av längder en modell har kapacitet för desto mer mångsidig är den.
  • Magasinkapacitet. Våra dyckertpistoler har magasin som rymmer 100 st dyckert. Detta är fullt tillräckligt för att du ska slippa behöva fylla på i tid och otid.
  • Luftförbrukning. Luftförbrukningen skiljer sig en aning åt mellan olika modeller. Du kan till exempel välja en dyckertpistol som förbrukar 51 liter per minut. Å andra sidan har Biltema även en modell som förbrukar 128 liter per minut. Arbetstrycket och det maximala lufttrycket är dock liknande för de olika modellerna.

Vanliga frågor om dyckertpistoler

Hur fungerar en dyckertpistol?

En dyckertpistol skjuter in dyckertspik i till exempel ett trämaterial. Detta görs ofta med hjälp av tryckluft från en kompressor. Det finns också varianter som drivs med gas, el eller batteri.

Var kan man använda en dyckertpistol?

Du kan använda din dyckertpistol såväl inomhus som utomhus.

Hur stor kompressor behöver man till en dyckertpistol?

Olika dyckertpistoler har en varierande luftförbrukning. Du bör därför använda en kompressor som kan förse din specifika modell med rätt mängd luft.