Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Mutterdragare

Köpguide mutterdragare – dra åt och lossa muttrar och bultar på nolltid

Mutterdragare, mutterknackare eller momentverktyg ‒ oavsett vad du väljer att kalla den är den ett ovärderligt verktyg vid både däckbyte och åtdragning av kraftiga bultar. Vet du inte vilken mutterdragare du ska använda? Låt oss hjälpa dig på traven.

Vad ska du använda mutterdragaren till?

Vad du ska använda mutterdragaren avgör hur stark den behöver vara. Mutterdragarens styrka eller vridmoment anges i Nm (Newtonmeter). 1 Nm motsvarar den styrka som krävs för att lyfta ett hekto en meter rakt upp. En enkel mutterdragare klara vanligtvis ungefär 100 Nm medan en mer rejäl mutterdragare kan klara mer än 1000 Nm. Ska du endast använda mutterdragaren för enklare arbeten såsom däckbyte räcker det vanligtvis med en mutterdragare som klarar ungefär 300 Nm.

Hur ska mutterdragaren drivas?

Mutterdragare kan drivas på tre sätt – med hjälp av tryckluft, el eller batteri. Tryckluftsdrivna mutterdragare har mycket kraft och används framförallt av hantverkare, men även av privatpersoner. För att driva en tryckluftsdriven mutterdragare behöver du en kompressor med rätt kapacitet. Har du inte tillgång till en kompressor är en el- eller batteridriven mutterdragare ett bra alternativ.

Vanliga frågor om mutterdragare

Vad är en mutterdragare?

En mutterdragare är ett slagverktyg utformad för att lossa och dra åt olika typer av muttrar och bultar.

Hur stark ska en mutterdragare vara?

Det beror på hur du ska använda den. Ska du byta däck räcker det exempelvis med en mutterdragare med en styrka på runt 300 Nm.

Vad kostar mutterdragare?

På Biltema hittar du mutterdragare från 399 kronor.