Klädsel för jaktsäsongen

Klädsel för jaktsäsongen

Under jaktsäsongen bjuder vårt nordiska klimat ofta på kyla och nederbörd, vilket ställer krav på dina jaktkläder.

För att hålla värmen när du är ute på lång jakt bör du klä dig efter lager på lager metoden. Dina jaktkläder bör därför bestå av ett värmande underställ och någon varmare fleecejacka ovanpå. När du är ute på jakt i skog och mark är den viktigaste delen av dina jaktkläder det yttersta lagret. Det bör vara vatten- och vind avvisande, och smälta in i omgivningen där du ska jaga. Utgå därför från den natur och omgivning du ska jaga i när du väljer jaktkläder.

Vi har samlat mer tips och inspiration för hur du ska klä dig när du ger dig ut på jakt och fiske i en längre artikel som du hittar via länken nedan.

Klä dig rätt för jakt och fiske

Bra att tänka på när du är ute och jagar

  • Rör dig lugnt och ljudlöst, helst utan kontakt med vegetation.
  • Hitta ett ställe att sitta på, som är några meter ovanför marken. Du får bättre översikt och det är bra för din egen säkerhet.
  • Om du ska ta dig till älgpasset så försök att undvika att gå på öppna fält, där djuren kan se eller möta dig.
  • Ta god tid på dig att ta dig till ditt pass. Om du börjar svettas så förstärks din människodoft, vilket kan leda till att djuren blir avskräckta.
  • Om du behöver uträtta dina behov under jakten är det viktigt att du gräver ner det så fort som möjligt, så att inte djuren får nys om dig.
  • Använd dina sinnen. Spetsa öronen och var uppmärksam på om du hör en gren brytas, det kan betyda att ett djur närmar sig.

Relaterade artiklar

Välj rätt kläder för fiske

Välj rätt kläder för fiske

För dig som gärna ger dig ut med båten, eller står längst med vattenkanten och fiskar är det viktigt att klä dig med ordentliga fiskekläder.

Biltemas Fritidskläder

Biltemas Fritidskläder

Vi har fritidskläder för alla tillfällen. Kolla in vårt breda sortiment och hitta dina favoriter.

Välj rätt kläder för vandringen

Välj rätt kläder för vandringen

Oavsett var du vandrar är det viktigt att du klär dig rätt, för att du ska kunna njuta av vandringen.