Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fritidskläder

Köpguide fritidskläder – för en aktiv fritid i naturen

När man ska vistas i skog och mark är det bra att klä sig i praktiska och slitstarka fritidskläder som tål lite tuffare tag. I denna guide delar vi med oss av våra bästa tips och råd kring fritidskläder, så att du har rätt kläder när du ska ta en skogspromenad.

Fritidskläder med fokus på funktion och komfort

Fritidskläder är en typ av kläder som är mer oömma i sin natur. Det innebär att de är utformade med fokus på funktion och komfort. Det gör fritidskläder till ett utmärkt val vid allt från långa promenader i naturen till arbete i trädgården. Då håller du dig varm, kan röra dig obehindrat och slipper oroa dig för att få jord på knäna.

Klä dig rätt

Det finns en grundregel du bör följa när du ska spendera tid utomhus – klä dig alltid enligt lager-på-lagerprincipen. Du kan utgå från lager-på-lagerprincipen året runt oavsett väderlek, men ju kallare det är desto viktigare är det att du följer den. Principen innebär att klär dig i flera tunna lager så att du lätt kan ta av och på olika lager när väder och temperatur skiftar. Alla lager kan och bör modifieras efter väderlek och temperatur.

Lager 1

Det första lagret består av plagg som transporterar bort fukten från kroppen. Under kyliga dagar bär det första lagret bestå av ett underställ av ull eller syntet. Under varmare sommardagar fungerar en t-shirt eller ett linne bra. Lagret närmast kroppen bör aldrig bestå av bomull då det blir kallt när det blir fuktigt.

Lager 2

Det andra lagret är ett värmande mellanlager som kan varieras beroende på temperatur. Mellanlagret kan bestå av tunnare tröja, en fleecetröja eller en varm ylletröja. Är det riktigt kallt kan du även ta på dig en tunn dunjacka.

Lager 3

Det yttersta lagret bör bestå av vind- och vattentäta plagg som skyddar mot både regn och blåst. Ett regnställ med andningsfunktion fungerar utmärkt som yttre lager.

Vanliga frågor om fritidskläder

Vad är fritidskläder?

Fritidskläder är oömma kläder med fokus på funktion och komfort, vilket gör att de passar utmärkt för roliga äventyr i skog och mark.

Vilka storlekar har fritidskläder?

På Biltema hittar du fritidskläder i både vuxenstorlekar (S-XXL) och barnstorlekar (128-170).

Varför ska man ha fritidskläder?

De är ett bra att ha när du exempelvis ska gå långa promenader i skogen och behöver oömma kläder.