Ge traillöpning en chans!

Ge traillöpning en chans!

Många vill komma ut i naturen under träningspasset. Men varför nöja sig med att springa i löpspåret? Vik av från stigen eller vägen du löper på i vanliga fall, och ge dig ut i terrängen! Doften av mossa och barr och ljudet av fågelkvitter kommer att ge dig massor av energi. Du kommer inte att ångra dig!

Många fördelar

Att springa på varierande underlag gör att din puls automatiskt ökar utan att du ökar tempot. Naturliga hinder som du stöter på under din runda gör också att du hela tiden måste anpassa tempot efter din omgivning. Detta skapar naturliga intervaller i din träning, vilket förbättrar din kondition. 

Terränglöpning utsätter kroppen för väldigt varierande träning. Variationen stimulerar hjärnan, men den gör också att kroppen inte utsätts för lika enformig belastning. Detta resulterar i att det är mer ovanligt med belastningsskador hos traillöpare än hos löpare som springer på platt underlag. Många av kroppens muskler får jobba under ett löppass i skogen. Det gäller framför allt benmusklerna, men även muskler i överkroppen som bidrar till bättre hållning och förebygger ryggont. 

Balansträning

Att träna balans och koordination i skogen passar perfekt. Variera löpningen med inslag av att gå balansgång på stockar eller nedfallna träd. Balansen är något som ofta försämras med stigande ålder, och som kan vara bra att träna då och då. 

Redskap för balans och koordination

Klä dig rätt 

För att börja med traillöpning krävs inga stora investeringar. Vanliga träningskläder går utmärkt att använda även under skogsrundan. Däremot kan det vara bra att tänka på att ha kläder som tål lite stryk. Lera som stänker och kvistar som slår emot är vardag för en traillöpare. Det kan också vara bra att tänka på att ha både långbyxor och långärmad tröja för att undvika skador på huden. 

Mer träningskläder 

Relaterade artiklar

6 tips för att komma igång med träningen

6 tips för att komma igång med träningen

Kom igång med träningen med våra 6 tips!

Hemmaträning för alla!

Hemmaträning för alla!

Kom igång med hemmaträningen! Vi har redskapen du behöver för att träna hemma. Och så tipsar vi om ett effektivt helkroppspass!

Träna bekvämt med Yosemite

Träna bekvämt med Yosemite

Klä dig rätt för din träning med Yosemite. Ta del av våra tips kring träningskläder.