Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Lamputtag och lamptillbehör

Köpguide lamputtag ‒ välj rätt lamputtag för dig och ditt hem

Är det dags att byta ut de gamla lamputtagen och takkrokarna mot en ny utanpåliggande eller infälld variant? I vårt sortiment hittar du lamputtag för tak och väggar för enkel montering av tak- och fönsterlampor. Vilket lamputtag passar dig?

Lamputtag med eller utan krok

Vill du ha möjligheten att hänga upp dina lampor snarare än att skruva fast dem? Med ett lamputtag med krok kan du snabbt och enkelt hänga upp dina lampor utan krångel. En utanpåliggande modell utan krok är ett bra val om du exempelvis vill placera lamputtaget vid sidan av fönstret och dölja det bakom en gardin.

Viktigt att tänka på vid val av lamputtag

Sedan den 1 april 2019 får endast DCL-uttag monteras vid nyinstallationer. Det är en ny standard som gäller inom hela EU. Det innebär att ”vanliga” lamputtag endast får användas vid utbyte av befintliga lamputtag. Oavsett vilken typ av lamputtag du vill montera bör du låta en auktoriserad elektriker göra jobbet.

Vanliga frågor om lamputtag

Vad är ett lamputtag?

Det är ett uttag anpassat till lampproppar.

Varför ska man ha ett jordat lamputtag?

Ett jordat lamputtag är säkrare eftersom det leder tillbaka och bryter strömmen om det skulle bli något fel på den inkopplade lampan.

Vad kostar lamputtag?

På Biltema hittar du lamputtag från ca 35 kronor.