Vad är det som skapar julstämning?

Vad är det som skapar julstämning?

Det är redan mörkt ute när du åker hem från jobbet, men tanken på att du på kvällen kan koppla av och njuta av en nybakad frasig jultårta och en ångande varm glögg får dig på gott humör. Samtidigt kan du fokusera på, säg, flammorna i brasan eller något annat som du njuter av. Då dagarna är som mörkast är det viktigare än någonsin att pyssla hemma och njuta av de små stunderna. Det är bara jul en gång om året, så därför är det bäst att ta tillvara på den. För andra kan julen vara mer ett sinnestillstånd av lugn, då man tänker på dem nära och kära, pysslar och har det mysigt hemma, eller i stugan.

Den fantastiska högtiden är en bra anledning att i god tid börja dekorera hemmet och skapa den rätta stämningen; man kan göra unika juldekorationer själv, man kan spendera oanade mängder tid på att planera julbelysningen, och i vissa hem tar man fram julgranen och pyntar den redan i november. Andra förbereder sig för julen genom att ta det lugnt, utan att vare sig pynta eller baka.
Det är just det som är så bra med julen – man får fira den precis som man själv vill. Oavsett vilken typ av förberedelser du går in för, kommer Biltemas idéer och produkter att hjälpa dig att skapa en magisk jul, säkert och förmånligt.

Pyssla och gör själv

Ingenting skapar en julstämning på samma sätt som ett egenskapat julkort från en vän eller familjemedlem. Ett kort som är skapat av en när och kär person som dimper in i brevlådan lockar fram ett leende på mottagarens läppar och varma tankar i sinnet.
En krans på dörren väcker julstämning både hos dig och hos grannarna. Genom att göra kransen själv kan du enkelt ge utlopp för din kreativitet, för du kan göra kransen av i stort sett vad som helst, och hitta material i naturen runt dig.

Med pynt som du har gjort själv kan du klä en unik och personlig julgran. Virka snöflingor, skapa tomtar av kartong, baka pepparkakor och garnera dem med kristyr och hänga dem i granen. Det fina med pepparkakspynt är ju att du kan kalasa på dem när du plundrar granen också.
Julpyssel är rofyllt och brukar väcka kreativiteten till liv. Dessutom behöver det absolut inte vara varken svårt eller dyrt. 
Tänk om du den här julen skulle hänga en egenskapad dekorgren med ljus i fönstret eller på väggen?

65716

Rigga upp belysningen och dekorera hemmet

Det är kolmörkt ute, men tack och lov sprider belysningen du har designat en varm stämning i hemmet. Julen erbjuder en utmärkt anledning att pigga upp årets mörkaste period, med egenhändigt pysslade dekorationer. I många hem börjar julfirandet med att man hänger upp juliga ljusslingor i trädgården och fönster eller på balkongen.
Man kan också smycka hemmet invändigt med ljusslingor. Inför julen har Biltema kompletterat sortimentet med en mängd olika och förmånliga ljusslingor, som man kan kombinera till riktiga konstverk av ljus. Många av dem är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk.

65715

Kolla in vårt stora sortiment av julbelysning

Tomtar

Ingen jul utan tomtar! Är du en vän av traditionella jultomtar, eller vill du hellre se lite modernare tomtar hemma hos dig denna jul? I vårt jultomtesortiment hittar du alldeles säkert tomtarna som trivs bäst hemma hos dig.

Här hittar du alla våra jultomtar

Baka till jul, lägg en del i frysen

Jul är en tid inte bara för pyssel och ljus, utan också för olika smaker och dofter. Du kan börja arbeta på julbaket i god tid eftersom du kan frysa bakverken och sedan enkelt tina dem då det är dags att duka julens kaffebord. På Biltemas avdelning för hemmet hittar du förutom bakredskap olika fryståliga påsar och askar. Pepparkakor lär hållas fräscha och krispiga upp till ett par månader i en förvaringsburk av plåt eller glas – om de inte blir uppätna som nybakade!

65713

Kolla in vårt sortiment med köksredskap

En fridfull jul i stugan

Natur, skymningsmys och fridfullt pyssel. I stugan kan julstämningen bli verkligt speciell. Ljus och belysning är särskilt viktiga i mörkret i den omgivande naturen. Du skapar ljus, glitter och varmt sken genom att hänga ljusskapelser i fönstren, elda i den öppna spisen eller kaminen och tända ljus och marschaller utomhus. Ordna marschaller i stämningsfulla rader eller mönster på gården. De är trevliga att titta på medan man njuter av värmen under en mjuk pläd.
Precis som hemma, åstadkommer man den rätta julstämningen i stugan genom att baka och pyssla. På trädens grenar kan du hänga foderstationer för fåglar, och följa fåglarnas lek.

Tänd ljus och njut av tillvaron

Julen kommer varje år, med tillhörande dekorationer, ljusslingor och bakning. Men ofta behöver du inte allt det där för att skapa julstämning. Det kan räcka med att tända ljus, tillbringa tid med nära och kära och smutta på ångande het glögg, insvept i en filt medan julsångerna strömmar ur högtalarna. Tanken är det viktigaste – också under julen!

65714

Relaterade artiklar

5 tips för ett lyckat pepparkaksbygge

5 tips för ett lyckat pepparkaksbygge

Bygg dina drömmars pepparkakshus med oss. Det är inte så svårt som du kanske tror. Vi guidar dig!

Biltema räddar julen

Biltema räddar julen

Vet du inte vad du ska ge bort i julklapp? Inge fara, vi har julklappar som hela familjen uppskattar! Kolla in vårt sortiment.

Köp en konstgran!

Köp en konstgran!

Det finns många fördelar med en konstgran - vi gör valet lätt för dig!