Köp en konstgran – fördelarna är många!

Köp en konstgran – fördelarna är många!

Många är vi som någon gång har varit ute i kylan och antingen huggit vår egen gran, eller köpt av en granförsäljare. Granen är bökig att få med sig hem, den sticks och barrar redan innan den är isatt i julgransfoten. När den väl är på plats så kräver den dessutom omsorg i form av vatten .

Frågan om man ska ha en äkta gran eller en konstgran är en riktig vattendelare. Och visst är det mysigt med en riktig julgran, som du själv har valt ut och kanske själv hugger ner. Men alternativet till en äkta julgran, konstgranen, är på många sätt överlägsen.

Fördelar med konstgran

Fördelarna med en snygg konstgran är många, och listan över nöjda konstgransägare kan skrivas lång.

 Fördelar med konstgran

  • Den barrar inte
  • Den är underhållsfri
  • Du behöver inte vattna den
  • Lätt att transportera
  • Lätt att montera
  • Håller i flera år
  • Du slipper oinbjudna insekter som kan sitta kvar i granen

Vi hade kunnat fortsätta länge med att rada upp fördelarna med konstgranen, men vi tror att du har förstått vinken. Konstgranen kan ibland vara lite dyrare att köpa än en äkta gran, men glöm inte att konstgranen är något som du kommer att kunna använda flera år framåt.

Konstgran är bra för allergiker

Rinniga ögon eller en täppt näsa hör inte julen till. Många får dessa symptom så fort de bär in en äkta julgran i hemmet. Konstgranen å andra sidan är gjord av plast, och därför väldigt allergivänlig. Det är alltså ett snällt alternativ om någon i familjen är allergisk, eller om någon av dina gäster är det.  

Saknar du doften av jul?

För många karakteriserar grandoften julen och de kan inte tänka sig en jul utan den. Men det finns fler sätt att fylla huset med väldoftande jul på. Du kan exempelvis köpa doftljus med doft av jul. Eller varför inte pyssla ihop egna kanelstänger och hänga upp?
Ett annat alternativ är att fylla huset med väldoftande julbak – pepparkakor doftar alltid ljuvligt!

Praktisk och långsiktig

Konstgranen är verkligen en investering, eftersom du slipper köpa en ny varje år. Så den är snäll mot plånboken. Du kan också i lugn och ro plocka upp och smycka den med julgranskulor precis när du vill. Du behöver aldrig oroa dig för att den ska börja barra innan julafton, utan den håller sig precis lika snygg hela tiden.

Brukar du fira jul i stugan? Då kan det kännas omständligt att fixa en julgran som behöver vattnas och skötas om, eftersom du kanske inte är där så många dagar, eller åker iväg och kommer tillbaks igen. En jul i stugan kan med fördel firas med en konstgran istället, som du inte behöver ta hand om eller oroa dig för att den står och barrar när du inte är där. 

Här hittar du våra snygga konstgranar

Inbyggd belysning

Julgranskulorna och belysningen är bland det viktigaste och mest personliga på julgranen. Alla har vi våra favoritkulor, vissa som kanske har ärvts genom generationer och andra som helt enkelt ligger oss varmt om hjärtat. Julgransbelysningen är också en stämningshöjare och skapar tillsammans med kulorna den där magiska julkänslan.

Alla som någon gång har satt upp julgransbelysning vet att det kan vara tålamodsprövande och ibland smärtsamt när man sticker sig på de taggiga barren. En del konstgranar erbjuder en effektiv lösning på detta, nämligen inbyggd belysning. Hur smidigt låter inte det?
Så omfamna julen tillsammans med en konstgran, du kommer inte att ångra dig!

Julbelysning inomhus

Relaterade artiklar

Vem är jultomten?

Vem är jultomten?

Vem är egentligen den mytomspunna jultomten? Sagorna är många och legenderna är olika. Vi försöker reda ut det, lite i alla fall.

Gör din egen julkalender

Gör din egen julkalender

Vi guidar dig i hur du själv kan skapa en snygg julkalender med paket till någon i familjen.

5 steg till en snygg julbelysning

5 steg till en snygg julbelysning

Dekorera trädgården med utomhusbelysning - det skapar en garanterad julkänsla!