Klä julgranen – samla familjen och skapa egna juldekorationer

Julgranen är i många hem den magiska mittpunkten under julen. Den lyser upp i vintermörkret, skänker julstämning med sina glimrande julkulor och inger en känsla av förväntan när julklapparna läggs under den.

Det har äntligen blivit dags att klä julgranen! Så sätt på din mest juliga spellista, värm glöggen och sätt fram fatet med pepparkakor och julgodis. Samla familjen och gör dekorationen av julgranen till en mysig stund tillsammans.

79981
79982

6 tips när du klär julgranen

1. Julgransmattan

Placera ut julgransmattan där du vill ha din julgran. Se till att den är ren och hel innan du placerar julgranen på den.

2. Julgransfoten

Det första steget är alltid att placera din julgran i julgransfoten, oberoende om du har en plastgran eller en äkta julgran. Placera julgransfoten på julgransmattan direkt, då slipper du förflytta hela julgranen sen.
Se till att julgranen är helt rak innan du fixerar den i foten. Om du har en äkta gran ska du därefter fylla julgransfoten med vatten.

Vill du dölja julgransfoten?
Köp en julgranskrage som snyggt döljer foten och ger granen en fin inramning!

3. Julgransbelysning

Julgransbelysningen kan se väldigt olika ut. En del har ljusslingor i granen, medan andra placerar ut enskilda julgransljus. Oavsett vilken typ av belysning du har så är det en bra tumregel att alltid börja placera julgransbelysningen från toppen och arbeta dig nedåt, samtidigt som du går runt granen och placerar ut ljusen.
Tips! Kolla in vår julgransbelysning med LED som du styr trådlöst, på så vis slipper du en synlig sladd i granen.

4. Julgransgirlanger och glitter

Vill du ha girlanger och glitter i din gran? Placera ut detta innan du börjar med julkulorna, så riskerar du inte att någon kula faller till golvet. Även här börjar du med fördel uppifrån och arbetar dig ner till botten av granen.

5. Julkulor och dekoration

Det är nu det roligaste börjar! Det är dags att dekorera granen med julkulor och annan dekoration. Det är juldekorationen som gör din julgran personlig, så var inte rädd att ta ut svängarna om du gillar färg eller glitter.

Många väljer att dekorera granen med de röda, mer traditionella julgranskulorna, men det finns inget rätt eller fel när det kommer till julgransdekoration. Och varför inte göra egna julkulor eller dekorationer att hänga i granen? Pärlplattor, pappersfigurer eller små handgjorda tomtar i trä. Utmana din kreativitet!

Stjärnan på toppen

Sist men inte minst är det stjärnan på toppen av granen som ska på plats. Även julstjärnan ser olika ut beroende på vilket hem man besöker. Vissa har den klassiska stjärnan, medan andra låter spiror eller hjärtan pryda granens topp.

Vår julgransdekoration

Gör din egen julgransdekoration

Samla hela familjen och skapa dekorativa, juliga och personliga juldekorationer att hänga i julgranen. Det är bara julfantasin som sätter gränser här, så var kreativ och använd dig av sådant material som du kanske redan har hemma?

Nedan listar vi våra bästa tips på ”do it yourself” julfavoriter att hänga i granen.

  • Måla och dekorera färdiga träfigurer.
  • Dekorera julkulor med glitter eller klistra på personliga bilder.
  • Virka julhjärtan eller stjärnor.
  • Gör pärlplattor i form av stjärnor, snöflingor eller hjärtan.
  • Måla och dekorera kottar och häng dem i snören.
  • Klipp ut hjärtan, stjärnor eller andra figurer ur aluminiumformar eller överblivna formar från dina värmeljus.
  • Gör stjärnor av presentpapper eller cellofan.
79983

Färg och måleri

Papper

Pärlor och pyssel

Relaterade artiklar

Köp en konstgran!

Köp en konstgran!

Det finns många fördelar med en konstgran - vi gör valet lätt för dig!

Fyll hemmet med tomtar

Fyll hemmet med tomtar

Dekorera hemmet med tomtar i alla dess storlekar och former. Fyll hemmet och trädgården med jutomar!

Vad är julstämningen gjord av?

Vad är julstämningen gjord av?

Levande ljus, julbak, en glimrande julgran eller varmt lysande adventsstjärnor i fönstren. Det finns mycket som skapar julstämning. Här kommer vi med några tips!