Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Julgranar

Köpguide julgranar ‒ kom i julstämning med en naturtrogen julgran

En del väljer att köpa julgranar i plast för enkelhetens skull, medan andra köper en plastgran på grund av allergier. Oavsett anledning kan du komma i julstämning med en vacker och naturtrogen julgran från Biltema. Men vad ska du tänka på när du väljer plastgran?

Allergivänliga julgranar som inte barrar

Fördelarna med julgranar i plast är många – de är allergivänliga, barrar inte, är lätta att montera och plocka ner. Dessutom kan den användas år efter år, vilket gör att du i det långa loppet kan spara hundratals kronor.

Julgranens höjd och bredd

Var ska du placera granen? Hur ser utrymmet ut? Julgranar i plast kommer i olika storlekar och former, vilket innebär att du garanterat hittar en gran som passar dig och din bostad. En liten julgran passar perfekt i nästintill alla bostäder. Varför inte placera den i fönstret, på hallbänken eller matbordet? Julgranar i standardstorlek är ungefär lika stora som äkta julgranar och kräver därför lite mer plats. Förutom julgranens höjd bör du även fundera på dess bredd. Ibland passar kanske en smalare julgran bättre än en bred.

Granbarrens utseende

Något som ofta glöms bort när man står i butiken och väljer mellan de olika plastgranarna är barren. De kan antingen vara tillverkade för att se så naturtrogna ut som möjligt eller vara tillverkade för att få ett unikt utseende. Barren har därför olika utseenden beroende på vad de ska efterlikna. De kan exempelvis vara tillverkade i mjuk eller hård plast, vara långa eller korta, runda eller spetsiga. De mest naturtrogna julgranarna har barr tillverkade i lite hårdare plast.

Förmonterad LED-belysning eller inte

Genom att välja en julgran i plast med förmonterad LED-belysning kan du spara värdefull tid. Du slipper helt enkelt springa runt i butiken och leta efter den perfekta belysningen. LED-lamporna är fastmonterade på julgranen och sladdarna har lindats runt grenarna för att ta så liten plats som möjligt. Du kan naturligtvis köpa en plastgran utan förmonterade lampor och själv bestämma hur julgranens belysning ska se ut.

Vet du inte exakt vad du ska ge bort i julklapp?

Köp ett uppskattat presentkort och låt dina nära och kära själva hitta julklapparna i vårt spännande sortiment. På så vis ger du alltid bort en julklapp som någon verkligen önskar sig.

Våra presentkort

Inspiration till julgranen

Fördelarna med en konstgran är många. Vi älskar julgranar och berättar gärna mer för dig om den!

Julgranar med Biltema

Hur monterar man en plastgran?

Att bygga ihop en plastgran är inte så svårt som man kanske kan tro. I eller på förpackningen finns det monteringsanvisningar som du enkelt kan följa.

Kan man ha plastgranar ute?

Vissa plastgranar passar perfekt för utomhusbruk. På förpackningen kan du läsa vad som gäller för de olika julgranarna.