Trädgården i augusti

Trädgården i augusti

Augusti är den stora skördemånaden! Blodröda jordgubbar, saftiga äpplen, söta tomater och smakrika kryddor trängs ute i trädgården och är nu redo att skördas. Augusti är också en månad där trädgården i vissa delar av landet sakta med säkert börjar fyllas av höstens alla färger.

Daggiga morgnar och svalare kvällar vittnar om att sommaren snart är ett minne blott. Men än har du tid att njuta ordentligt av din trädgård!

Skörda frukt, kryddor och grönsaker

I augusti är som sagt de flesta av dina odlingar redo att skördas. Passa på att göra pajer, mos eller must av dina frukter och bär.
Har du kanske en kryddgård? Då ska du med fördel skörda kryddorna en solig och torr dag så att de får möjlighet att torka på en torr och skuggig plats. På så vis kan du njuta av dina kryddor hela hösten och vintern också.

84813

Allt inom trädgårdsredskap

Plantera nytt

Augusti är inte bara en månad där du skördar. Så länge tjälen håller sig borta från marken så är det också en bra månad att plantera nya buskar, träd, bär och perenner i.

De buskar som är vintergröna och barriga ska du med fördel plantera den här månaden, så att de hinner rota sig ordentligt innan vintern och kylan kommer.

Vill du fylla trädgården av blommor som blommar till våren? Då ska du plantera dina blomsterlökar nu under augusti.

Vårt odlingssortiment

JAS-perioden

Juli, augusti och september är månader där du ska beskära mycket i din trädgård. Några av de växter som du bör beskära nu är lönn, bok, avenbok, äppleträd och vinbärsbuskar.

Vill du läsa mer om beskärning av dina stenfrukter under JAS-perioden? Läs vår guide här.

84818

Relaterade artiklar

Trädgården i september

Trädgården i september

Plantering, gräsklippning och beskurning av häck och buskar. Läs mer om våra tips för september här.

Trädgården i oktober

Trädgården i oktober

Första frosten, kratta gräsmattan och beskär barrhäcken. Läs mer om våra tips för oktober här.

Trädgården i november

Trädgården i november

Snö, övervintring och räfsa löv. Läs mer om våra tips för november här.