Trädgården i juli

Trädgården i juli

Sommaren har gjort entré på riktigt och juli är en månad där vädret tillåter dig att verkligen njuta av din trädgård.

Blommor – vattna och ge näring

Solen och värmen ger dina sommarblommor en chans att verkligen blomma ut och frodas. För att hålla dem välmående och friska krävs det att du ger dem vatten vid längre perioder av värme och torka. Glöm inte att tillsätta lite växtnäring när du ger dem vatten också, på så vis kommer blommorna att hålla sig fina längre in på hösten också. Du kan med fördel även klippa ner vissna sommarblommor så att de får chansen att blomma om igen.

Allt inom växtnäring

Skörda frukt och grönt

Nu är det äntligen dags att på allvar skörda frukten av dina planteringar och odlingar.

Passa på att göra en god sallad av din egenodlade färskpotatis, tomater, spenat, morötter och bönor. Njut också av frukt från bland annat dina plommonträd. Glöm bara inte att sätta upp nät över dina odlingar för att skydda dem mot fåglar och andra skadedjur som gärna tar sig en smakbit.

84804

Beskär fruktträd

Det finns en hel del arbete att göra med dina fruktträd under julimånad. Gallra bland frukten med jämna mellanrum, så att den frukt som du behåller har plats att växa sig tillräckligt stor i trädet.

Det är också under juli som JAS-perioden börjar. Det är under månaderna juli, augusti och september du bland annat ska beskära dina stenfrukter. Du kan påbörja beskärningen lite lätt under juli och sedan klippa resten senare under sommaren, efter det att du har skördat frukten från träden och buskarna.

Så beskär du dina stenfrukter

JAS-perioden är här och det är dags att börja beskära. Men vilka fruktträd är det du ska beskära, och hur? Vi guidar dig rätt!

Läs mer

Allt inom trädgårdsredskap

Relaterade artiklar

Trädgården i augusti

Trädgården i augusti

Skördemånad, kryddodling och JAS-period. Läs mer om våra tips för augusti här.

Trädgården i september

Trädgården i september

Plantering, gräsklippning och beskurning av häck och buskar. Läs mer om våra tips för september här.

Trädgården i oktober

Trädgården i oktober

Första frosten, kratta gräsmattan och beskär barrhäcken. Läs mer om våra tips för oktober här.