Trädgården i mars

Trädgården i mars

I mars är det i stora delar av landet vad man kallar för vårvinter. Det vill säga att vädret varierar ordentligt och kan ibland bjuda på vårväder, för att senare slå om och återigen skänka oss kyla och vinter.

Detta fenomen kan ställa till det för vissa växter som i vårsolens strålar börjar växa, för att sedan frysa tillbaka när graderna plötsligt sjunker. Ett tips är att skydda växterna från vårsolens starkaste strålar med hjälp av säckväv eller tjock fiberduk.

Gräsmattan

Gräsmattan har förmodligen fått sig en törn under vintern och kan innehålla en del mossa, därför kan den behöva lite näring och omsorg under våren. Oftast är mars en månad med lite för ostadig temperatur för att börja så nytt gräs, men du kan göra gräsmattan en tjänst genom att kratta rent från barr och löv som har fallit under vintern. På så vis luckrar du upp gräsmattan och kan få bort en del mossa som växt till sig.

84733

Allt inom trädgård

Beskär äppel- och päronträd

I mars är det dags att ge dina äppel- och päronträd lite kärlek, för att ge dem de bästa förutsättningarna att blomstra och producera smakrika frukter framåt sommaren. Genom att beskära dina fruktträd ger du dem chansen att växa kraftigare och eftersom trädets grenar blir glesare når också solens strålar ner till frukterna bättre.

Våra beskärningsverktyg

Relaterade artiklar

Trädgården i april

Trädgården i april

Vårblommor, mossrensning och trädgårdslandet. Läs mer om våra tips för april här.

Trädgården i maj

Trädgården i maj

Vår, plantering och gräsklippning. Läs mer om våra tips för maj här.

Trädgården i juni

Trädgården i juni

Sol, värme, ogräs och häckklippning. Läs mer om våra tips för juni här.