Trädgården i juni

Trädgården i juni

Juni är här – och solen och värmen bidrar till att det finns massor av projekt att påbörja i trädgården för dig med gröna fingrar.

Plantering

Var lite försiktig när du planterar ut dina plantor i rabatten och krukorna utomhus, för den starka vårsolen kan nämligen bränna dina plantor. De plantor som du har förodlat inomhus kan du med fördel avhärda innan du planterar ut dem. Detta gör du genom att sätta dem i en halvskuggig och vindskyddad plats, så att de får tid att vänja sig vid sol, vind och regn.

Allt inom plantering

Trädgårdsmöbler

Sommaren innebär mer tid till att sitta ute i trädgården och umgås. Så om du inte redan har gjort det, så är det hög tid att plocka fram trädgårdsmöblerna nu.

Inred trädgården

En trädgård bjuder ofta in till lek och sociala ytor, där du själv kan skapa rum och avgränsningar med olika typer av trädgårdsmöbler. Läs mer om hur du ska inreda trädgården här.

Läs mer

Rensa ogräs i rabatterna

Med varmare väder och fuktigare jord kommer ogräset som på beställning. Ju tidigare du börjar rensa ogräset desto mindre blir det att plocka senare under sommaren, så det är värt att spendera lite tid på ogräsplockning redan i juni. För när ogräset väl har hunnit sätta sina frön sprider det sig fort.

Gödsla mera

Buskar, gräsmattan och blommor har börjat växa ordentligt i juni, och därför är det en perfekt tid att ge dina växter lite extra näring. Tillsätt gödsel och växtnäring i jorden och vattna efteråt, dina växter kommer att tacka dig med blomster och grönska.

84797

Klipp häcken

Vid midsommar är det en bra tid att formklippa din häck. Med en elektrisk häcksax blir det enklare att göra grovjobbet, medan en manuell häcksax är perfekt för den sista finputsen, och en perfekt häck. Ett tips är att häcken bör vara bredast längst ner, så att växten inte blir gles längst ner, utan att ljuset når hela växten. Glöm inte att använda skyddsglasögon när du jobbar!

Vårt sortiment av häcksaxar

Relaterade artiklar

Trädgården i juli

Trädgården i juli

Sommar, skördning och beskurning av fruktträd. Läs mer om våra tips för juli här.

Trädgården i augusti

Trädgården i augusti

Skördemånad, kryddodling och JAS-period. Läs mer om våra tips för augusti här.

Trädgården i september

Trädgården i september

Plantering, gräsklippning och beskurning av häck och buskar. Läs mer om våra tips för september här.