Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Slangar

Köpguide vattenslang – köp rätt trädgårdsslang för ditt behov

När du ska köpa trädgårdsslang på Biltema har du flera olika sorters vattenslangar att välja mellan. Det kan tyckas vara enkelt att välja en vattenslang, men du bör ändå tänka på vissa saker. Slangens typ, längd och omkrets är tre viktiga egenskaper att ta i beaktning.

Så väljer du rätt längd på trädgårdsslangen

Det finns inte en enskild slang som är ultimat för alla ändamål. Du bör därför välja en vattenslang som passar ditt behov. Vill du ha en bevattningsslang, en spiralslang eller en expanderande trädgårdsslang?

Det är också viktigt att du väljer rätt längd på din trädgårdsslang. När du väljer vilken längd slangen ska ha bör du utgå ifrån den trädgårdsyta där du tänkt använda den. Även användningsområdet och din budget är faktorer som kan påverka valet av längd.

Du kan säkert lockas av att köpa den längsta vattenslangen av dem alla. Men en längre slang kostar inte bara mer utan är också tyngre och mer otymplig att förvara. Den kan också vara svårare att tömma på vatten innan du lägger undan slangen för vinterförvaring. Dessutom är vattentrycket i långa vattenslangar ibland lägre än i kortare slangar. Tänk också på att ju längre trädgårdsslang du väljer desto mer underlättar du för dig själv genom att förvara slangen i en slangkärra.

Slangens omkrets påverkar vattentrycket

Inte bara längden utan även slangens diameter har en direkt inverkan på vattentrycket. Ju större omkrets slangen har desto mer vatten flödar i den och ut ur den. Men det är en fin balans mellan ett högt vattentryck och en lagom vikt på slangen.

Om du vill köpa en vattenslang som inte är alltför tung bör du kanske välja en slang med en lite mindre omkrets. Dessa är ofta lättare då de inte rymmer lika mycket vatten som en trädgårdsslang med en större diameter. Å andra sidan lämpar sig smalare bevattningsslangar bättre för enklare bevattning. Vill du koppla in slangen till en vattenspridare eller använda den för att tvätta din bil? Då bör du kanske skaffa en slang med lite större diameter som ger ett högre vattentryck.

Vanliga frågor om slangar

Hur lång trädgårdsslang ska man ha?

Du bör köpa en vattenslang som är lagom lång för att täcka den yta där du har tänkt använda den.

Hur monterar man en vattenslang?

Du monterar din trädgårdsslang med hjälp av slangkopplingar.