Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Vattenspridare

Köpguide vattenspridare – håll trädgården grön i sommar

En vattenspridare är det perfekta valet för dig som vill hålla både din gräsmatta och dina växter gröna hela sommaren. Den uppskattas dessutom av lekfulla barn som under varma sommardagar kan springa genom de svala vattenstrålarna. Här hjälper vi dig att välja en vattensprinkler som passar dig och dina behov.

Välj vattensprinkler efter områdets storlek

Huruvida du ska vattna ett mindre grönsaksland eller en större gräsmatta påverkar vilken typ av vattensprinkler du bör välja. Ju större yta du vill vattna, desto kraftfullare sprinkler behöver du. Men glöm inte att vattenspridaren behöver rätt vattentryck och flöde för att nå sin fulla potential. Se därför till att dimensionera och sektionera ditt bevattningssystem på ett sätt som gör att trycket bibehålls och flödet inte stryps.

Olika typer av vattenspridare

I Biltemas sortiment hittar du bland annat fyrkantspridare, pulserande vattenspridare, roterande vattenspridare och sektorspridare.

Rektangulärspridare även kallad fyrkantspridare

Denna variant är den absolut vanligaste vattenspridaren. Den är lätt och har ett välvt rör som pendlar fram och tillbaka vilket skapar ett rektangulärt spridningsmönster som når ända ut i hörnen. Den är dessutom mycket uppskattad av barnen som gärna springer genom de svala strålarna under varma sommardagar.

Pulserande vattenspridare

En pulsatorspridare skjuter ut en kraftfull pulserande vattenstråle i en cirkel eller en del av en cirkel. När vattnet skjuts ut bildas som ett vattenfall som gör att den vattnar allt i dess väg. En pulsatorspridare är därför ett bra alternativ om du vill vattna en större gräsmatta. Biltemas pulserande vattenspridare trycks ner i marken med hjälp av ett spett och är ställbara upp till 26 meter i diameter.

Sektorspridare

En sektorspridare är en mångsidig vattensprinkler som kan användas för att vattna både gräsmattor och rabatter. Biltemas sektorspridare har en vridbar skiva som gör det möjligt att välja det spridningsmönster som lämpar sig bäst. Denna variant passar perfekt om du snabbt och enkelt vill vattna olika områden på olika sätt vid olika tillfällen.

Roterande vattenspridare

En roterande vattenspridare roterar runt sin egen axel med hjälp av vattentrycket, och sprider ut vattnet i en cirkel. Biltemas roterande vattenspridare har tre ställbara armar som sprider vattnet upp till 15 meter i diameter förutsatt att vattentrycket är tillräckligt. Precis som alla våra andra vattenspridare passar även denna variant moderna 1/2"-kopplingar.

Vanliga frågor om vattenspridare

Vad är en vattenspridare?

En vattenspridare är en produkt som sprider vatten över ett visst område såsom en gräsmatta eller rabatt.

Hur fungerar en vattenspridare?

Vattnet från den tillkopplade vattenslangen distribueras genom vattenspridaren och pressas ut genom dess munstycke.

Hur mycket kostar en vattenspridare?

På Biltema hittar du vattenspridare från 79,90 kronor.