Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Grensaxar

Köpguide grensaxar – ett smidigt hjälpmedel vid kapning av grenar


Det krävs en hel del arbete för att behålla trädgården lika vacker år efter år. För att göra trädgårdsarbetet mer effektivt kan du ta hjälp av en grensax eller grenkap. Med den kan du snabbt och enkelt snygga till både träd och buskar utan större ansträngning.

Klipp ner bångstyriga grenar och buskar


En grensax är i princip en större och kraftigare sekatör. Det som skiljer grensaxen från sekatören är att handtagen är längre och fungerar som en hävstång. Skärytan är dessutom större. Det gör att du med lätthet kan klippa ner kraftiga buskar, grenar och att sly.

Så väljer du rätt grensax

När du ska köpa en grensax är det viktigt att du väljer en som känns bra i dina händer och som du arbeta med utan problem. Här är fyra punkter du bör ta hänsyn till när du väljer grensax.
Vikt – köp inte en alldeles för tung grensax. Då blir du snabbt trött och sliter onödigt mycket på kroppen.
Ergonomi – du ska kunna ha ett stadigt grepp om handtagen och använda grensaxen utan problem.
Material – så många delar som möjligt bör bestå av metall. En grensax i metall har både den kraft och skärpa som behövs för att kapa kraftiga grenar.
Skär – grensaxar med två skärande blad (sidoskär) är avsedda för kapning av färska grenar. Grensaxar med mothåll har ett skärande blad som klipper mot ett metallblock. Denna typ är avsedd för kapning av torra grenar.

Vanliga frågor om grensaxar

Vad är en grensax?

En grensax är ett skärande verktyg med långa handtag och bågformade blad.

När ska man använda en grensax?

Du kan med fördel använda en grensax för att klippa ner kraftiga buskar, grenar och att sly.

Vad kostar grensaxar?

På Biltema hittar du grensaxar från ca 100 kronor.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.